BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

30 kişilik işe 245 başvuru!

Düzce Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ile İş-Kur arasında yapılan anlaşma sonucunda yeşil alanlarda çalıştırılmak işçi alındı.

Abone ol

Düzce Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ile İş-Kur arasında yapılan anlaşma sonucunda yeşil alanlarda çalıştırılmak işçi alındı. Kura usulü yapılan 30 kişilik ise 245 kişi başvurdu.

İş-Kur İl Müdürlüğü'nün projelere destekleme yardımları devam ediyor. Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ile İş-Kur arasında yapılan anlaşma sonucunda işçi alımı yapıldı. İş yaratma konusunda önerilen projeleri hayata geçirmek, proje üreten kurumlara geçici süreyle eleman tayin etmek amacıyla çalışmalarını sürdüren İş-Kur ile Çevre ve Orman İl Müdürlüğü arasındaki anlaşma sonuncunda çekilişle başvuruda bulunan 245 kişiden 30'u asil, 15'i yedek olmak üzere 30 kişi 6 aylık süreyle geçici iş sahibi oldu.

Gençlik Merkezi'nde düzenlenen programla vatandaşlar geçici işlerine kavuşurken işçiler 6 ay süreyle Düzce otoyolunun yeşillendirilmesi ve yol üzerinde fidan dikimi yapılması ile otoban kenarındaki yeşil alanların temizlenmesi ve fidanların dikilmesi çalışmalarında bulunacak. İş-Kur, bundan sonra da proje üreten kurumlara yardım etmeye devam edecekken geçici işlerin 6 ay boyunca sigortaları yatırılacak ve işçiler asgari ücrete tabi tutulacak.