BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Öğrenciler, LYS-Matematikte ter döktü

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)’nın LYS-1 Matematik oturumu başladı. Sınava giren binlerce öğrenci içerde sorular karşısında ter dökerken, ç...

Abone ol

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)’nın LYS-1 Matematik oturumu başladı. Sınava giren binlerce öğrenci içerde sorular karşısında ter dökerken, çocuklarının iyi bir sonuçla çıkmasını bekleyen aileler ise dua etti.
Lisans Yerleştirme Sınavı’nın (LYS) LYS-1 Matematik oturumu sabah saat 10.00’da başladı. Sınav heyecanı yaşayan öğrenciler sabah saatlerinde sınava girecekleri okullara aileleriyle birlikte geldi. İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü’nde sınava giren öğrenciler, güvenlik kontrolünden geçtikten sonra sınava girecekleri salonlara giderken, aileler ise dışarıda heyecanla çocuklarını bekledi. Binlerce öğrenci sorular karşısında ter dökerken, aileler de çocukları için dua etti.
Sınava giren bir öğrenci çok heyecanlı olduğunu belirterek, “Hedefimizi sayısaldan inşaat mühendisliği istiyoruz. 350 puan üstü yeter” dedi. Bir başka öğrenci ise mühendis olmak istediğini belirterek, “Ama bakalım ne olacak. İstanbul’da biraz daha yüksek. Sınava göre tercihleri yapacağız. Bütün sene boyunca denemelere girdik. Artık heyecan kalmadı. Bakalım meyvelerini toplayabilecek miyiz” diye konuştu.
İstanbul Üniversitesi’nde okumak istediğini ifade eden bir başka öğrenci ise, “Burası olacak herhalde. Meslek lisesi olduğum için iki senelik geçiş hakkım var. Benim için LYS puanı gerekmiyor” derken, annesi ise, “Ben ondan daha çok heyecanlıyım. Bütün öğrencilere başarılar diliyorum” diye konuştu. LYS-5 Yabancı Dil Sınavı ise öğleden sonra saat 14.30’da gerçekleşecek.
(İHA)