BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,86
ALTIN 2.442,01
HABER /  GÜNCEL

Taksim yeni güne böyle uyandı

Gezi Parkı'na yapılan dünkü polis müdahalesinin ardından bugün Taksim'de neler oluyor? İşte son durum...

Abone ol

Gezi Parkı'na yapılan polis müdahalesinin ardından bugün Taksim Meydanı'na araç ve yaya çıkışına izin verilmiyor. Meydanda sadece polis, gazeteci ve temizlik işçileri bulunuyor. Harbiye'de ise göstericiler ile polis arasındaki gerginlik devam ediyor.

Polisin dün gece Gezi Parkı'nı boşaltmasının ardından sabah saatlerinden itibaren meydan araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Belediye görevlileri bir taraftan temizlik yaparken bir taraftan da göstericiler tarafından yakılan iş makineleri kaldırılıyor. Gezi Parkı ve Taksim Meydanı tamamen polisin kontrolüne geçmiş durumda. Bir grup eylemci de Divan Otel önündeki bekleyişini sürdürüyor.

Gece boyunca devam eden polis gösterici çatışması sabah saatleri itibariyle yerini sakinliğe bıraktı. Gezi Parkı'na ise görevliler dışında kimsenin girişine izin verilmiyor.

SAAT 10:00 - ANNELERDEN POLİSE TEPKİ

Harbiye’de Divan Kavşağı’nda bekleyen yaklaşık 70-80 kişilik bir topluluk arasında yer alan bir grup anne polise "Amacımız sadece parkımızı korumaktı. Bize niye böyle müdahale ediyorsunuz? Sizin anneniz yok mu?" dediler. Bunu üzerine bazı polisler ise, "Elbette var. Bugün de Babalar Günü ancak biz görevimizi yapıyoruz" yanıtını verdiler. Anneler daha sonra ellerinde Türk Bayrakları ile topluluğun önünde zincir oluşturdu. Göstericilerin Divan Kavşağı’nda kurduğu barikat ise polisler tarafından kaldırıldı. 

HARBİYE'DE SICAK SAATLER

Kadıköy'den köprüyü geçerek Mecidiyeköy'e gelen göstericiler Harbiye'ye ulaştı. Sabah saatlerinde bir süre duran müdahale, saat 08.30 civarında Harbiye'de yeniden başladı. Taş atan gruba polis, tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.

Bu bölgede gözaltılar da devam ediyor.

ŞİŞLİ'DE POLİS MÜDAHALESİ

Şişli Halaskargazi Caddesi'ni kapatan gruba polis müdahale etti. Göstericiler polise taş, bilye ve havavi fişekle saldırdı. Polis bazı göstericileri gözaltına aldı.

Halaskargazi Caddesi Harbiye Orduevi önünde saat 09.00 sıralarında toplanan gösterici grup, yola barikat kurup polise havai fişek, bilye ve taşla saldırdı. Polis, gruba biber gazıyla müdahale etti. Ara sokaklara kaçan göstericilerle polis arasında kovalamaca yaşandı. Polis bazı göstericileri yakalayarak gözaltına aldı. Akrep diye tabir edilen bir zırhlı polis aracı da içerisinde ateş yakılan tenekenin üzerinden geçmeye çalışırken yanma tehlikesi geçirdi.

VALİLİK: İKİSİ POLİS 3 VATANDAŞ HASTANEDE TEDAVİ ALTINDA

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada Taksim Gezi Parkı'na yapılan müdahale sonrası ikisi polis memuru olmak üzere üç vatandaşın hastanede tedavisinin devam ettiği belirtildi. Açıklamada, "Taksim Gezi Parkı'na yapılan müdahale sonrası ikisi Polis Memuru olmak üzere üç vatandaşımızın hastanelerde tedavilerine devam edilmektedir. Şu an itibariyle hastanelerimizde yatarak tedavi gören başka vatandaşımız bulunmamaktadır" denildi.

MECİDİYEKÖY'DE JANDARMA EKİPLERİ BEKLETİLİYOR

Gezi Parkı'na yapılan müdahalenin ardından başta Taksim olmak üzere birçok yerde gece boyunca polis eylemcilere müdahale etti. Mecidiyeköy'de de çok sayıda jandarma ve polis ekibi ise olaylar nedeniyle önlem olarak hazır bekletiliyor.

Harbiye'de Divan Kavşağı'nda bekleyen yaklaşık 70-80 kişilik bir ;topluluk arasında yer alan bir grup anne polise "Amacımız sadece parkımızı korumaktı. Bize niye böyle müdahale ediyorsunuz? Sizin anneniz yok mu?" dediler. Bunu üzerine bazı polisler ise, "Elbette var. Bugün de Babalar Günü ancak biz görevimizi yapıyoruz" yanıtını verdiler. Anneler daha sonra ellerinde Türk Bayrakları ile topluluğun önünde zincir oluşturdu. Göstericilerin Divan Kavşağı'nda kurduğu barikat ise polisler tarafından kaldırıldı.

taksimde-son-durum.jpg


TAKSİM'DE DÜN GECE NELER YAŞANDI?

Polis, Taksim Meydanı'nda toplanmaya başlayan kişilere ve Gezi Parkı içindeki eylemcilere yönelik olarak 'dağılın' anonsu yaptı. (Devamı...)

44586.jpg