BIST 10.320
DOLAR 32,23
EURO 35,14
ALTIN 2.466,68
HABER /  DÜNYA

Kılıçdaroğlu müdahaleyi kınadı

Cumhuriyet Halk Parti Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı yazılı açıklama ile Taksim Gezi Parkı’na yapılan müdahaleyi kınadı. <br/>Yazı...

Abone ol

Cumhuriyet Halk Parti Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı yazılı açıklama ile Taksim Gezi Parkı’na yapılan müdahaleyi kınadı.
Yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“Bu çağrıyı; şu anda Taksim Gezi Parkı’na yapılan haksız ve hukuksuz operasyona dâhil olan ve bu müdahalenin parçası haline gelen başta kamu görevlileri olmak üzere herkese yapıyorum. Yapılan uygulamalar, insanlık dışı ve sistematik işkencenin sokağa yansımasıdır. Burada işlenen fiiller, sadece bir demokrasi suçu değil, aynı zamanda bir insanlık suçudur. Bu suçu işleyenleri ne halk, ne tarih, ne de insanlığın toplumsal vicdanı affetmeyecektir. Bu kanunsuzluklara ortak olanlar gün gelir mutlaka yargı önüne çıkarılırlar, mutlaka hesap verirler.Ve yurttaşlarıma sesleniyorum. Bu direnişte en önemli gücünüz, haklılığınız ve barışseverliğinizdir. Haklısınız, güçlüsünüz. Çok iyi bilmelisiniz ki; Dünyanın ortak insanlık vicdanı sizinle gurur duyuyor"
(İHA)