BIST 9.943
DOLAR 32,45
EURO 34,79
ALTIN 2.438,27
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Deniz Baykal ifade verecek

Gazeteciler Nedim Şener, Ahmet Şık ve Soner Yalçın'ın da aralarında bulunduğu 2'si tutuklu 13 sanık hakkında açılan Odatv davasına devam ediliyor.

Abone ol

İNTERNET HABERGazeteciler Nedim Şener, Ahmet Şık ve Soner Yalçın'ın da aralarında bulunduğu 2'si tutuklu 13 sanık hakkında açılan Odatv davasına devam ediliyor.

MAHKEME BAYKAL'I DİNLEYECEK

Mahkemeye vekaleten başkanlık yapan Hikmet Şen, Deniz Baykal'ın avukatının Ankara'da ifade verme talebini kabul ettiklerini söyledi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu sanıklar eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı ile gazeteciler Ahmet Şık, Nedim Şener ve Doğan Yurdakul'un da aralarında bulunduğu 11 tutuksuz sanık hazır bulundu.

Odatv davasının bir önceki duruşmasında CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın tanık olarak dinlenmesine karar verildi. Bunun üzerine Deniz Baykal'ın avukatı 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurarak Ankara'da ifade vermek için talepte bulundu.

Talebi değerlendiren mahkeme heyeti, Baykal'ın Ankara'da ifade verme talebini kabul ettiklerini açıkladı. 

YALÇIN KÜÇÜK GELSİN YÜZÜNE SÖYLEYELİM DEDİ

Bunun üzerine söz alan tutuklu sanık Yalçın Küçük, talimatla Ankara'da tanık sıfatıyla ifadesinin alınmasına karar verilen CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın buraya gelmesi gerektiğini söyleyerek, “Kararı gözden geçirmeniz gerekiyor. Bu Silivri'de olmayan bir usuldür. Bu mahkeme Silivri yargılamalarının altına düşmemeli. Hilmi Paşa, gizli tanıklar, milletvekilleri geldi huzurda dinlendi. Deniz Baykal'ın bir ayrıcalığı yok. Deniz Baykal, benim çocukluk arkadaşımdır. Ankara'dan kalkıp düğüne gidiyor. Bu davaya da gelmeli. Buraya gelip ifade vermesi gerekiyor. Baykal düğünlere gidebiliyor, sapasağlam. Duruşmaya neden gelmiyor. Eğer siz böyle yaparsanız ben de kitaplarımda 'mahkeme Deniz Baykal'ı benden kaçırdı' yazarım. Ankara'da değil buraya benim önüme gelerek ifade vermesini talep ediyorum.”

Küçük'ten sonra söz alan avukatı Hasan Fehmi Demir de, “Deniz Baykal bu davanın en önemli isimlerindendir. Burada mahkemenin huzurunda dinlenmesi kararı var. Sanıkların kendisine soru sorabilmesi açısından Baykal'ın burada olması gerekir" dedi.