BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.441,94
HABER /  GÜNCEL

Öcalan'ın annesinin adı o okula verildi

Kürtçe eğitim veren okullarda ders zili çalarken Hakkari'deki okula Öcalan'ın annesinin adı verildi...

Abone ol

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla Diyarbakır ve Şırnak ve Hakkari'de Kürtçe eğitim veren ilköğretim okullarının da açılışı yapıldı. Diyarbakır'daki iki okuldan birisi Savcılık kararı ile polis tarafından mühürlenirken Yüksekova, Bağlar ve Cizre'de Kürtçe eğitim başladı.

ÖCALAN'IN ANNESİNİN ADI OKULA VERİLDİ!

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde açılan ve Kürtçe eğitim vermeye başlayan ilkokula ise Abdullah Öcalan’ın annesinin ismi verildi. Kürt Dili Araştırma ve Geliştirme Derneği (Kurdi-Der), Kürt Dili ve Eğitim Hareketi (TZP) ile Eğitim-Sen öncülüğünde pilot bölge olarak seçildiği belirtilen üç bölgeden biri olan Yüksekova'daki 'Dıbıstana Seretayı Ya Dayıka Uveyş (Uveyş Ana İlkokulu)' adlı Kürtçe okulun açılışı düzenlenen yürüyüşle yapıldı. 

Abdullah Öcalan'ın annesi Uveyş'in isminin verildiği Kürtçe okulun açılışına Yüksekova Belediye eş başkanları, DBP İlçe Örgütü yöneticileri, Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri, Eğitim-Sen üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Kurdi-Der yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.