BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,94
ALTIN 2.438,27
HABER /  DÜNYA

Obama'nın 'ballı birası'nın sır tarifi

Bira üreticilerinden esinlendi, Beyaz Saray'a bira yapma makinası aldı. Fanatikleri ısrar edince 'ballı birasının' sırrını açıkladı.

Abone ol

ABD Başkanı Barack Obama tarafından ürettirilen ballı bira tarifleri, bira fanatiklerinin ısrarı üzerine Beyaz Saray'ın blog'unda yayınlandı.

Beyaz Saray'ın yardımcı aşçısı Sam Kass, Amerikan tarihinde ilk kez ABD BaşkanıBarack Obama'nın ürettirdiği iki ballı bira tarifini kamuoyuyla paylaştı.

Demokrat Parti destekçileri ve online bira fanatiklerinden gelen ısrarlara dayanamayan Beyaz Saray aşçısı Kass, Beyaz Saray'ın blogundan iki bira tarifi vererek, "İnsanların bira üretimimizle ilgili bu kadar heyecanlanacağını tahmin etmemiştik. Bu yüzden hemen tariflerini verelim dedik" diye yazdı.

OBAMA MAYALADI

Obama'nın geçen yıl bira üreticilerinden esinlenerek eve bira mayalama makinesi aldığını belirten 1.20120903094511.jpgKass, birkaç denemeden sonra yerel bir bira üretim atölyesinden gelen tarifi Beyaz Saray mutfağında uyguladıklarını, Beyaz Saray'da kendi biralarını üreten bazı çalışanlardan da biraz yardım alarak bu işe soyunduklarını söyledi. Beyaz Saray Ballı Kahverengi Bira'nın Beyaz Saray tarihindeki ilk alkollü içecek olduğunu tahmin ettiklerini belirten Kass, eski başkanlardan George Washington'ın daha önce bira ve viski ürettirdiğini, Thomas Jefferson'ınsa şarap yaptığının bilindiğini, ama Beyaz Saray'da şimdiye kadar bira mayalandığı yönünde bir delilin olmadığını söyledi. 

BİRASI EKSİK OLMUYOR 


Daha sonra Honey Porter isimli ikinci birayı denediklerini ve son derece başarılı olduğunu ifade eden Kass, pek çok üretici gibi biraların içine orijinal kılması için bazı "gizli" içerikler eklediklerini söyledi. Biraya zengin bir aroma veren ancak tatlılaştırmayan balın ise Beyaz Saray'ın Güney Kapısı'ndaki kovanlardan üretildiğinin altını çizen Kass, Beyaz Saray'ın internet sitesine biraların yapım aşamasından görüntüler eklemeyi de ihmal etmedi.

Aşçı Kass, tariflerin yanı sıra bu reçetelerin nasıl uygulanacağını da Amerikan halkına ve tüm dünyadaki bira meraklılarına detaylı şekilde anlattı. Seçim kampanyalarında publara uğrayıp halkla bira içen, gayriresmi toplantılarında da birayı toplantı masasından eksik etmeyen Obama'nın bira merakının eseri olan tariflerin patenti Beyaz Saray'da bulunuyor. 

2.20120903094531.jpg
Honey Porter tarifi


 2 kutu light şerbetçi otsuz bira mayası 
 340 gram Münih parçalanmış maltı 
 450 gram kırılmış kristal 20 maltı 
 170 gram kırılmış siyah malt 
 80 gram kırılmış çikolata maltı 
 450 gram Beyaz Saray balı 
 10 adet HBU marka acı şerbetçiotu 
 Hallertaur aroma şerbetçiotunun yarısı 
 1 paket Nottingham kuru bira mayası 
 Bir kahve fincanının dörtte üçü kadar mısır şekeri. 

Ballı Bira


 1.5 kg light malt özü 
 400 gram kuru malt özü 
 350 gram ezilmiş kehribar özü 
 0,2 litre Bisquit likörü özü 
 0,04 litre Kent Golding bira katkı maddesi tableti 
 0,04 litre Fuggles Hop bira katkı maddesi tableti 
 2 çay kaşığı kalsiyum sülfat 
 1 paket Windsor kuru bira mayası 
 Bir kahve fincanının dörtte üçü kadar mısır şekeri