BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.442,01
HABER /  DÜNYA

Obama açıkladı: ABD askeri IŞİD'le savaşacak mı?

ABD Başkanı Barack Obama yaptığı açıklamada 'ABD askerlerine Irak'ta IŞİD'e karşı savaş emri vermeyeceğim" dedi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
ABD Başkanı Barack Obama IŞİD'e karşı uygulanacak stratejinin detaylarını açıkladı. Canlı yayında dünyaya seslenen Obama, ABD askerinin sahada çatışmayacağını vurguladığı açıklamasında ABD ordusunun hava operasyonları ile uzun vadeli bir mücadele planı içinde olacağını söyledi.

MÜTTEFİKLERİMİZ SAHADA BİZ HAVADAN VURACAĞIZ!

IŞİD'le mücadelenin sadece ABD'nin değil bütün dünyanın ve özellikle bölge halklarının mücadelesi olduğunu kaydeden Obama "çocuklarımız ve onların da çocukları için bunu yapmalıyız" dedi. "Irak'tan askerlerimizi çektikten sonra anladık ki sahada savaşmaktan çok hava operasyonları ve sahadaki müttefiklerimize ekipman desteği ile daha etkili bir mücadele yapabiliriz." diyen Obama ABD askerlerinin sahada savaşmayacağını özel olarak vurguladı. Obama "ABD askerlerine Irak'ta savaşma emri vermeyeceğim. ABD askerleri Irak'ta başka bir kara savaşında yer almayacak" dedi.

IŞİD İÇİN DÜNYADA GÜVENLİ BİR YER YOK

IŞİD'in gücünü aşama aşama tüketip en sonunda yok edeceklerini iddia eden Obama, "ABD'yi tehdit edersiniz dünyada sizin için güvenli bir yer yoktur" dedi. IŞİD'e karşı oluşturulacak koalisyon için 40'tan fazla ülkenin yardım teklifinde bulunduğunu söyleyen Obama, özellikle bölhe halklarının kendi güvenlik ve gelecekleri için IŞİD'e karşı destek istediğini vurguladı. Obama, Irak'ın yanısıra Suriye'de de IŞİD'i hedef alacaklarını tekrar ettiği konuşmasında uzun vadede örgütü bölgeden sileceklerini söyledi.