BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,93
ALTIN 2.444,26
HABER /  GÜNCEL

O tokatın ahı yıllar sonra çıktı!

JİTEM, Hizbullah gibi örgütlerin kurucusu ve hamisi olduğu iddialarının çokça konuşulduğu Koman serbest...

Abone ol

Genç bir subayken Yassıada'da Adnan Menderes'e tokat attığı öne sürülen eski Jandarma Genel Komutanı, Teoman Koman ise sağlık durumu yüzünden serbest bırakıldı.

28 Şubat soruşturmasının, 5. dalgasında 4 emekli orgeneral ile 2 emekli korgeneral tutuklanarak, Sincan Cezaevi'ne konuldu.

Genç bir subayken Yassıada'da Adnan Menderes'e tokat attığı öne sürülen eski Jandarma Genel Komutanı, Teoman Koman ise sağlık durumu yüzünden serbest bırakıldı.

5. DALGADA 6 TUTUKLAMA

Emekli Orgeneral Teoman Koman ağır rahatsızlığından dolayı serbest bırakılırken emekli orgeneraller İlhan Kılıç, Hikmet Köksal, Ahmet Çörekçi, Çetin Doğan ve emekli korgeneraller Vural Avar ile Metin Yavuz Yalçın tutuklandı.

Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Savcılığının yürüttüğü 28 Şubat soruşturmasının 5. dalgasında gözaltına alınan dönemin Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Teoman Koman'ın merhum Başbakan Adnan Menderes ile ilginç bir hatırası ortaya çıktı. Teoman Koman'ın adı 1960 darbesinden itibaren her kritik süreçte gündeme geldi. Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, 27 Mayıs darbesinin ardından tutukluların bulunduğu Yassıada'da ada komutanı Albay Tarık Güryay'ın yaveriydi. Burada ismi işkenceler ve tutuklulara kötü mumalemeyle gündeme geldi. Öyle ki, cuntanın astığı Başbakan Adnan Menderes'e tokat attığı da iddialar arasındaydı.

MENDERES'E TOKATIN AHI TUTTU

Çeşitli çevreler tarafından "Menderes'e attığı tokadın ahı tuttu" yorumları yapılırken Koman'ın Meclis Susurluk Araştırma Komisyonu'na çağırıldığı halde gelmeyi reddettiği de ortaya çıktı. Araştırma Komisyonu, JİTEM, Hizbullah gibi örgütlerin kurucusu ve hamisi olduğu iddiası ile adı sık sık gündeme gelen ve bir dönem MİT Müsteşarlığı da yapan Koman'ın ifadesini almak istedi.

BAŞINDA BULUNDUĞU J.G.K'NİN SUSURLUK RAPORU

Koman'ın başında bulunduğu Jandarma Genel Komutanlığı'ndan Ocak 1997 tarihinde TBMM Susurluk Komisyonuna gönderilen 5 sayfalık mektupta şu ifadeler dikkat çekiyor:

"Olayların girişinden kolayca anlaşılacağı üzere, maksatlı olarak veya şuurlu olmayan biçimde komisyon ve davet ettiği kişiler arasındaki münasebetin Yüce Meclis'le TSK arasında bir kudret gösterisine dönüştürülerek saptırılmak istendiği hissedilmektedir"

Mektupta MİT müsteşarının sadece Başbakan'a karşı sorumlu olduğu, emekliye ayrılsa bile görev alanı ile ilgili bilgi vermeyeceği belirtilerek istenmesi halinde yazılı olarak cevap verilebileceği kaydediliyor.