BIST 9.821
DOLAR 32,58
EURO 35,05
ALTIN 2.459,31
HABER /  GÜNCEL

O polisler Erdoğan'ın evine gidecekti!

Efkan Ala'nın ses kaydı internete sızdı. Ala, 18 Aralık gecesi Vali Mutlu'yu arayarak bazı polislerin Erdoğan'ın evine baskına gidebileceğini söylüyor.

Abone ol

Efkan Ala'dan şok ses kaydı! Başbakan Erdoğan'ın 24 TV'de ses kayıtlarını yayınlayanları deşifre edeceklerini söylediği dakikalarda İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya ait olduğu iddia edilen üç ses kaydı daha servis edildi. Ses kaydındaki iddialara göre Ala, bazı polislerin Başbakan Erdoğan'ın İstanbul'daki konutuna bazı polislerin gidebileceğini söyleyerek İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'dan çok dikkatli olmasını istiyor.

17 Aralık operasyonu sonrasına ait olduğu iddia edilen üç ses kaydı daha akşam saatlerinde servis edildi. Yayınlanan iki ses kaydı, özellikle 17 Aralık operasyonunu düzenleyen polislerin görevden alınmalarıyla ilgili. İddialara göre Efkan Ala, hem İstanbul Valisi hem de İstanbul Emniyet Müdürü'nden, operasyonu yürüten polislerin görevden alınmaları talimatını veriyor. 

EFKAN ALA'DAN ŞOK İDDİA

Servis edilen ilk ses kaydında ise bu kez Efkan Ala, kendi değimiyle ağzına bile almak istemediği bir iddiayı gündeme getiriyor. İddialara göre ses kaydında Ala, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'yu oldukça geç bir saatte arıyarak bazı polislerin Başbakan Erdoğan'ın İstanbul'daki konutuna, operasyonu düzenleyen polislerin gidebileceği uyarısında bulunuyor.

"ZİNHAR HA, BUNA DİKKAT EDİN" 

Ala, Vali Mutlu'dan Başbakan'ın konutuna herhangi bir polisin gitmemesini istiyor ve "zinhar ha buna dikkat" edin diyerek, gerekli önlemlerin alınmasını istiyor. Ses kaydındaki iddialara göre Ala, böyle bir durumun gerçekleşmesi halinde de Mutlu'nun hemen devreye girerek bu polislerin görevlerinden alındıklarını tebliğ etmesini, gerekiyorsa da bu konuda hemen MİT'de olduğu gibi yasal bir düzenlemenin çıkarılabileceği garantisini veriyor.