BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,80
ALTIN 2.437,39
HABER /  GÜNCEL

Berkin için 36 saatte 58 bin dolar toplandı!

Indiegogo sitesinde başlatılan, Berkin Elvan için New York Times'a verilecek ilan için bağış istenen kampanyada, 36 saatte 58 bin dolar toplandı...

Abone ol

New York Times gazetesine Berkin Elvan için tam sayfa ilan vermek amacıyla başlatılan kampanya hedefine ulaştı. İlanın yayımlatmak için 57 bin dolar toplamayı hedefleyen kampanya, 58 bin 512 dolar bağış aldı. Kampanya sadece 36 saat önce başlatılmıştı.

Diken.com.tr'nin haberine göre Indiegogo sitesindeki duyuruda, “Berkin hedefine ulaştık. Daha fazla iş yapılsın, daha çok çalışılsın diyorsanız vermeye devam edin. Bu işler olsun diye kurduk Güç Birliği’ni. Yardımlarınız ile daha da güçlüyüz” denildi.

İlanın maliyeti üstündeki desteğin tamamının Güç Birliği’ne bağışlanacağı belirtildi.

18 Mart’a kadar devam edecek olan kampanyaya katkıda bulunmak isteyenler, http://www.indiegogo.com/projects/nyt-ad-for-berkin-elvan adresinden bağış yapabiliyor.

GEZİ SÜRECİNDE DE BENZER BİR İLAN VERMİŞLERDİ

Kampanyayı başlatan grup, Gezi eylemleri sırasında polisin ölçüsüz şiddetine dikkat çekmek için Washington Post ve New York Times gazetelerine ‘What’s Happening in Turkey / Türkiye’de Neler Oluyor‘ ilanını vermişti.

Başbakan Tayyip Erdoğan da bunun üzerine, “Yabancı medyadan Türkiye’de yaşananları ideolojik yaklaşımlarla ele almamalarını ve sipariş üzerine ilan almamalarını da kendilerine hatırlatırım. Parayı basmak suretiyle ilan verenlerin de kaynaklarını da biliyoruz” demişti.