BIST 9.814
DOLAR 32,58
EURO 35,05
ALTIN 2.457,77
HABER /  GÜNCEL

O polisler bakın kendilerini nasıl savundu!

Gezi olayları sırasında, eylem ilgisi olmayan bir kızın saçını çekip coplayan polisler, kendilerin "Uykusuzduk" diyerek savundu.

Abone ol
İZMİR'de geçen yıl Haziran ayında, Gezi eylemleri sırasında Kordon'da eylemle ilgisi olmayan bir kızın saçını çekip copla vuran polislerin savunmaları ortaya çıktı. Polisler, kendilerini "3 gün boyunca yorgun ve uykusuz çalıştık. Bu yüzden de davranışlarımıza hakim olamadık" sözleriyle savundu. Cumhuriyet Savcısı, açığa alınan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memurları İ.G. ve M.K., hakkında, "Görevi kötüye kullanmak" suçundan 1-3 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açtı.

Geçen yıl 2 Haziran'da, İzmir Gündoğdu Meydanı'nda polisler Gezi Parkı olaylarını protesto edenlere müdahalede bulunmuştu. Bu sırada polis, biber gazı ve cop kullanmış, gruptan da polise taş atılmıştı. Polis meydandaki kalabalığa çok sert müdahale edip dağıttı. Bu sırada Kordon üzerinde oturan ve eylemle ilgileri olmayan gençler de polislerce coplandı.

SAÇ ÇEKME GÖRÜNTÜSÜ İNFİAL YARATMIŞTI

Üç polis buradaki gençleri coplarken biri de genç kızın saçını çekti. Bu görüntüler Türkiye genelinde büyük tepkiye neden oldu. İçişleri Bakanlığı'nın görevlendirdiği Mülkiye Müfettişi Arif Yıldırım ile Polis Başmüfettişi Osman Babadağ, söz konusu iki polisi kask numaralarından belirleyip soruşturma açtı. Müfettişlerin önce pasif göreve çektiği iki polis, daha sonra açığa alındı. İzmir Barosu'da saç çeken polislerin cezalandırılması için savcılığa suç duyurusunda bulundu. Müfettişlerde sanık polis memurları hakkında dava açılması için hazırladıkları dosyayı Valiliğe verdi. Valilik de dosyayı olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı'na gönderdi.

'KENDİMİZE HAKİM OLAMADIK'

Cumhuriyet Savcısı, müfettişlerin hazırladığı dosya ve baronun şikayetini incelemeye aldı. Savcı, sanık polis memurları ile tanıkların ifadelerini aldı. Polis memurları görüntülerde yer alan kişilerin kendileri olduklarını, mağdurların kendilerine hakaret ettiklerini, ayrıca olaylar sırasında 3 gün uykusuz ve yorgun olduklarından dolayı davranışlarına hakim olamayıp, böyle bir eylemi gerçekleştirdiklerini söyledi.