BIST 9.789
DOLAR 32,59
EURO 35,01
ALTIN 2.450,50
HABER /  GÜNCEL

Nurettin Canikli kimdir aslen nereli eşi ve çocukları

Nurettin Canikli kimdir? Nurettin Canikli aslen nerelidir? AK Parti'nin önemli isimlerinden biri olan Nurettin Canikli'nin eşi kimdir ve kaç çocuğu vardır? Nurettin Canikli ile ilgili detaylar internethaber.com'da.

Abone ol

AK Parti'nin önde gelen ve iddialı isimlerinden biri olan AK Parti Giresun Milletvekili Nurettin Canikli kimdir? Nurettin Canikli aslen nerelidir? Nurettin Canikli'nin eşi kimdir ve kaç çocuğu vardır? İşte Nurettin Canikli hakkında merak edilen tüm haberler...

NURETTİN CANİKLİ KİMDİR? - AK PARTİ GİRESUN MİLLETVEKİLİ

Nurettin Canikli, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım'ın kurduğu 65. hükümette Başbakan Yardımcısı oldu.

Nurettin Canikli (d. 15 Mayıs 1960, Alucra, Giresun), Türk siyasetçi.

Babasının adı Şevket, annesinin adı Ayşe'dir. İlk ve orta öğrenimini Alucra’da tamamladı. 1974 yılında Devlet Parasız Yatılı Okulları (DPYO) sınavına girerek Giresun İmam Hatip Lisesi'ni kazandı ve orada okudu. 1978 yılında ilk tercihi olan Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni kazandı. 1982 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Ekonomi Bölümü'nü bitirmiştir. Yüksek lisansını İngiltere Sheffield Üniversitesi'nde para-banka-finansman alanında tamamlamıştır.

Maliye Bakanlığında Maliye Başmüfettişliği, Gelirler Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı ve İstanbul Defterdarı Vekilliği, Yeni Şafak gazetesinde ekonomik konularda köşe yazarlığı, Yeminli mali müşavirlik şirketinin ortaklığı, Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyeliği, TBMM XXII., XXIII. ve XXIV. Dönemde Giresun Milletvekilliği, XXII. Dönem TBMM Kamu İktisadî Teşebbüsleri Komisyonu Başkanlığı ve Avrupa Akdeniz Parlamenter Asamblesi Üyeliği yapmıştır. 1 Kasım 2015 seçimleri sonucu yeniden tek başına iktidar olan Adalet ve Kalkınma Partisi' nde Grup Başkanvekilliği görevini üstlenmiştir. Evli ve dört çocuk babasıdır.