BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Ömer Çelik kimdir aslen nereli eşi ve çocukları

Ömer Çelik kimdir? Yeni Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik aslen nerelidir? AK Parti'nin önemli isimlerinden biri olan Ömer Çelik'in eşi kimdir ve kaç çocuğu vardır? Ömer Çelik ile ilgili detaylar internethaber.com'da.

Abone ol

Yeni kabinede Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik. AK Parti'nin önde gelen ve iddialı isimlerinden biri olan AK Parti Adana Milletvekili Ömer Çelik kimdir? Ömer Çelik aslen nerelidir? Ömer Çelik'in eşi kimdir ve kaç çocuğu vardır? İşte Ömer Çelik hakkında merak edilen tüm haberler...

ÖMER ÇELİK KİMDİR?

Ömer Çelik, AK Parti'de siyaset yapan milletvekili ve gazeteci.

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı'dır. TBMM 22, 23, 24 ve 26. dönemlerde de Adana milletvekilidir.

ÖMER ÇELİK ASLEN NERELİ?

1968 yılında Adana'da dünyaya geldi. Adana Motor Teknik Lisesi'nde başladığı lise öğrenimini Adana Erkek Lisesi'nde tamamladı.[2]

Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu ve aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Türkiye'de çoğulculuğun yeni görünümleri (Son dönemdeki çoğulcu toplum modeli tartışmaları) başlıklı yüksek lisans tezini yazarak yüksek lisansını tamamladı (1998).

Bir süre siyaset bilimci ve gazeteci olarak çalıştı. Bilgi ve Hikmet dergisinin Ankara Sorumlusu olarak görev yaptı. Çeşitli dergilerde yazılar yayınladı. Yeni Yüzyıl, Yeni Şafak ve Star gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı.

Siyaset yaşamına Adalet ve Kalkınma Partisi'nde girdi. AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu üyesidir. 2002-2013 yılları arasında Genel Başkan siyasi danışmanı olarak görev yaptı.

22, 23, 24. ve 26. dönem Adana milletvekili olarak yer aldı. Türkiye-ABD Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı seçildi. 2010 yılında Ak Parti Dış İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına seçildi.

24 Ocak 2013 tarihinde yapılan kabine değişikliği sonucu Kültür ve Turizm Bakanlığı'na getirildi. [3] Bekar olan Çelik, İngilizce bilmektedir. 13 Eylül 2015 tarihi itibariyle Adalet ve Kalkınma Partisi'nin parti sözcüsü olarak atandı.

24 Mayıs 2016 tarihinde AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı hükümet listesinde Avrupa Birliği Bakanı görevini üstlenmiştir.