BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,76
ALTIN 2.440,10
HABER /  DÜNYA

NSU, Schröder’i de hedef almış

Irkçı Alman terör hücresi NSU hakkında açılan davaya Münih Yüksek Bölge Mahkemesi’nde devam ediliyor. Son duruşmada, ırkçı terör grubunun bi...

Abone ol

Irkçı Alman terör hücresi NSU hakkında açılan davaya Münih Yüksek Bölge Mahkemesi’nde devam ediliyor. Son duruşmada, ırkçı terör grubunun bir ara eski Başbakan Gerhard Schröder’i de muhtemel hedefler arasında gördüğü, fakat daha sonra bundan vazgeçtiğine dair bulgulara rastlandı.
2011 yılında baş sanık Beate Zschaepe tarafından havaya uçurulan evin enkazından çıkan bilgisayarın hafızasındaki 2002 yılına ait görüntülerde Başbakan Gerhard Schröder, göğsünde Yahudi yıldızıyla demir parmaklıklar arkasında görülüyor. Fotomontajın altında da İngilizce sıradakilerden biri de sensin yazısı okunuyor. İfadesine başvurulan BKA görevlisi Ellen H., terör hücresinin söz konusu görüntüyü daha sonra çeşitli adreslere postaladığına dikkat çekti. Ayrıca, "Pembe Panter" isimli DVD’de terör grubu öldürdüğü göçmenler ile dalga geçiyor ve ilk üç kurbana ait cinayet sonrası resimler de yer alıyor. Duruşma sırasında görüntüler karşısında sanıkların tepkisiz kalması dikkat çekerken, müdahil avukatlar sanıklara NSU terör grubuyla bağlantılarını ortaya çıkarmaya yönelik sorular yönelttiler.
Ancak 2006 yılında baş sanığı Dortmund’da gördüğünü iddia eden bir tanığın aksine Thomas D. ve eşi, terör hücresinin üç kişiden oluşan çekirdek kadrosuyla tanışmadıkları ileri sürdüler. Soruşturma ve dava sürecinde bugüne kadar NSU terör grubuna Batı eyaletlerinde hedef belirlemede yardım ve yataklık edenlerin kimler olduğuna dair güçlü bulgulara ulaşılamadı.
(İHA)