BIST 10.267
DOLAR 32,23
EURO 34,74
ALTIN 2.411,07
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Nissan’dan elektrikli kamyonet

Yaratıcılıkları fazla gelen Nissan mühendisleri, asla piyasaya çıkmayacak eğlenceli bir Leaf kamyonet modeli yaratmışlar.

Abone ol

Otomotivde inovasyon alanında her seferinde bizi şaşırtmayı başaran Nissan markası yine ilginç bir projeye imza atmış.

Daha önce çamur tutmayan araba boyası veya akıllı dikiz aynası gibi yenilikçi fikirlerini gördüğümüz Nissan mühendisleri, sırf eğlence olsun diye elektrikli bir Leaf kamyonet prototipi üretmişler.

Nissan’ın Arizona’daki Stanfield Technical Center tesislerindeki teknoloji geliştirme ekibi çeşitli fikirlerle oynamayı seviyor anlaşılan. Tam da bir “Neden olmasın?” beyin fırtınası sonucunda bu Leaf elektrikli kamyonet meydana gelmiş. Ekibin lideri Roland Schellenberg, “Sparky “ ismini verdikleri kamyonetin inşa aşamasında tüm ziyaretçilerden gizlemeye çalışmışlar. Ama bu tasarım onu farkeden herkesin çok merakını uyandırmış.

nissan’dan-elektrikli-kamyonet!.jpg

Ekip bu kamyonet için bir Nissan Leaf elektrikli arabanın ön tarafını ve yürüyen aksamını almış, buna bir Nissan Frontier kamyonet kasası eklemiş. Sparky tesisin içindeki getir-götür işleri için özel olarak üretilmiş ve sadece bu iş için kullanılıyor, çünkü asla piyasaya çıkmayacak bir model. Ama çok sevimli göründüğü de bir gerçek.

Nissan’ın yeni geliştirdiği elektrikli kamyonetinin videosunu görmek için