BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,07
ALTIN 2.465,74
HABER /  GÜNCEL

Antalyada komünist kola

Antalya'da Komünist kola üretimine başlandı. Nedeni ise malum...

Abone ol Rusların milli içeceği sayılan ve ‘komünist kola’ olarak anılan ‘kvas’, Antalya’da Türk ve Rus ortaklı Kvas Gıda Sanayi tarafından ‘Frist Kvas’ adıyla üretilmeye başlandı. 1 milyon dolara mal olan fabrikada günde 20 ton kvas üretiliyor.

Cinsel gücü de artırıcı bir etkisi olan kvasın kısa sürede Türk damak tadına da yerleşmesi bekleniyor.

Son yıllarda Rus turistlerin akınına uğrayan Antalya'da, üretim de bu doğrultuda şekilleniyor. Rusların votkadan sonra milli içeceği sayılan ve ‘komünist kola’ adıyla bilinen ‘kvas’ artık Antalya'da üretilecek. Rus pazarına girmeye çalışan Coca Cola'nın bile rekabet etmekte güçlük çektiği kvas, her yıl 100 binlerce Rus turistin tatil için geldiği Antalya'da üretilip tatil köylerine ve süper marketlere pazarlanacak.

Antalya- Alanya karayolu üzerinde, Manavgat yakınlarındaki Çolaklı Mevkii'nde, 9 personelin çalıştığı, Türk ve Rus ortaklı Kvas Gıda Sanayi'nin fabrikası kuruldu. 600'ü kapalı, toplam 6 bin 500 metrekare alan içerisinde, Türk ortak Talip Köseoğlu ve Rus ortak Victor Likoyda tarafından 1 milyon dolar yatırım yapılarak, geçen hafta üretime başlayan fabrika günde 20 ton kvas üretiyor. Üretim de ilgiylebaplantılı olarak 2 katına çıkarılacak.