BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SPOR

Trabzonspor havlu attı 

Trabzonspor, Galati'ye ikinci maçta da yenilerek Avrupa defterini erken kapattı

Abone ol

UEFA Inter Toto Kupası 3. turunda Trabzonspor, Romanya'nın Galati takımına kendi sahasında yenilerek UEFA Kupası hayallerini bir başka bahara bıraktı.

Yaklaşık 20 bin taraftarının desteğiyle karşılaşmaya hızlı başlayan Trabzon, 8. dakikada Ceyhun'un golüyle turu geçecek skoru buldu. Ancak bu üstünlüğünü koruyamayan bordo-mavililer, 4 dakika sonra kalesinde beraberlik golünü gördü.
    
Bu golün ardından rakip kaleye iyice yüklenmeye çalışan bordo-mavililer,
geliştirdiği ataklarla aradığı golü bulamayınca ilk yarı 1-1'lik eşitlikle
sonuçlandı.

DAKİKA DAKİKA MAÇIN AYRINTILARI...
2. dakika. Trabzonspor maça hızlı başladı. Sol kanattan ani gelişen atakta Gökdeniz Galati ceza sahasına sokuldu. Bu futbolcunun kale sahasına yerden yaptığı ortaya Umut ayak koydu. Kaleci Grybauskas'ın bakışları arasında top ters taraftan direğin yanından auta çıktı.

5. dakika. Galati sağ kanattan Trabzonspor yarı sahasına geçti. Paraschiv'in atağında Celalettin topa ayak koyarak kornere çeldi. Semeghin'in kullandığı köşe atışında ön direkte Ayman tehlikeyi uzaklaştırdı.

6. dakika. Trabzonspor, Galati yarı sahasına Gökdeniz ile hızlı geçti. Bu futbolcunun sol kanattan savunmanın arkasına attığı pasa Umut hareketlendi. Umut Bulut'un ceza sahası önünde dönerek yaptığı plase vuruş kalenin az farkla yanından auta çıktı.

7. dakika. Galati köşe atışında Trabzonspor kalesinde etkili bir pozisyon buldu. Sol kanattan kullanılan kornerde arka direkte Giurgiu kafayı vurdu. Meşin yuvarlak yere çarparak kalenin yanından auta çıktı.

 8.dakika. Trabzospor golü Ceyhun ile buldu. Orta sahasından hızlı çıkan Bordo-Mavili ekipte Gökdeniz Galati ceza sahasına sokulduğu sırada sol kanattan savunmanın arkasına hareketlenen Ceyhun'u topla buluşturdu.

Ceyhun, ceza sahasına girdiği anda yerden ters köşeye sert bir şut çıkarttı. Kalecinin müdahele edemediği pozisyonda top Galati ağlarına takıldı.

Trabzonspor, Ceyhun'un golüyle Galati karşısında 1-0'lık üstünlüğü yakaladı.

  12. dakika. Galati Szekely ile eşitlik golünü buldu. Romen ekibi sağ kanattan atak geliştirdi. Ceza sahasına ortalanan topu Bordo-Mavili ekibin savunması uzaklaştıramadı.

Sol kanada açılan top tekrar ceza sahasına ortalandı. Savunma uygun durumda topu yine uzaklaştımadı. Ceza sahası önünde topu önünde bulan Szekely yerden sert vurdu. Köşeye giden meşin yuvarlağa Tolga uzanamadı. Top Trabzonspor ağlarına takıldı.

Galati, Szekely ile Avni Aker'de skoru 1-1 yaptı.

 16.dakika. Galati takımında erken bir değişiklik yapıldı. Stan yerini Labukas'a bıraktı.

22. dakika. Avni Aker'de başabaş bir mücadele oluyor. Trabzonspor oyunda kontrolü tam olarak bir türlü eline geçiremedi. Romen ekibi özellikle duran toplarda tehlikeli oluyor.

Bu dakikada Trabzonspor atağı sağ kanattan gelişti. Ayman, ceza sahasının dışından kaleyi gördüğü anda sert bir şut çıkarttı. Tam köşeye giden meşin yuvarlak direği yalayıp yan ağlara takıldı. Bordo-Mavili ekip adına şansız bir an.

25. dakika. Galati, Trabzonspor kalesini uzaktan yokladı. Ceza sahasının önünden Paraschiv'in sert şutunda kapanan Tolga meşin yuvarlağı kontrol etti.

27. dakika. Trabzonspor, Galati karşısında gol arıyor. Sol kanattan ceza sahasına gönderilen ortayı Galati savunması kornere çeldi. Ceyhun'un kullandığı köşe atışını Romen savunması uzaklaştırdı.

Sağ kanattan devam eden atak ceza sahasına gönderilen topa hareketlenen Umut Bulut, rakibinin arkadan müdahelesiyle yerde kaldı. Maçın Rus hakemi bu pozisyonda devam kararı verdi.

31. dakika. Trabzonspor maçın bu bölümlerinde oyunu Galati yarı sahasına yıkmış durumda. Sağ kanattan gelişen atakta ceza sahasına ortalanan top arka direğe sekti. Pozisyonu takip eden Gökdeniz'e Galati savunması şut şansı vermedi.

35. dakika. Trabzonspor Erdinç ile gole çok yaklaştı. Sol kanattan Erdinç yarı sahasından aldığı topu rakip yarı sahaya taşıyıp önünde hareketlenen Gökdeniz'i savunmanın arkasına kaçırdı. Gökdeniz, sıfıra kadar taşıdığı topu rakibinden kurtarıp ceza sahasına ortasını yaptı. Kale sahası içinde Ersen Martin göğsüyle meşin yuvarlağı ceza sahasına hareketlenen Erdinç'e indirdi. Bu futbolcunun yerden yaptığı sert şutu çizgi üzerinde kaleci Grybauskas yatarak son anda çıkarttı. Altıpas içinde boşta kalan topu Galati savunması uzaklaştırdı.

38. dakika. Trabzospor gol için baskısını artırdı. Bordo-Mavili ekip üst üste bulduğu gollük pozisyonlarda kaleci Grybauskas'ı geçemedi. Sağ kanattan Serkan bindirme yapıp aldığı pasla ceza sahasına ortasını yaptı. Rakibinin markajında topa kafa vurmayı başaran Ersen Martin, kaleci Grybauskas'a takıldı.

40. dakika. Trabzonspor bir kez daha gole çok yaklaştı. Sol kanattan Galati ceza sahasına yapılan ortaya Umut yükselip kafayı vurdu. Rakip ceza sahası içinde yükseklik kazanan meşin yuvarlağı 18 yayı içerisinde Ceyhun göğsüyle yumuşatıp şutunu attı. Füze gibi giden topu kaleci Grybauskas müthiş bir refleks ile yumruklayarak kornere çeldi.

Trabzonspor, bu dakikalarda kaleci Grybauskas'ı bir türlü aşamadı. Romen kaleci üst üste net pozisyonda müthiş kurtarışlara imza attı.

44. dakika. Avni Aker'deki karşılaşmada ilk yarı için son dakikalara girildi. Trabzonspor Ceyhun ile öne geçtiği maçta Galati'nin beraberlik golüne engel olamadı. 1-1'lik skor devam ediyor.

45.dakika. Maçın normal süresi sona erdi. Rus hakem ilk yarıya 2 dakika ilave etti. Trabzonspor ilk yarıda soyunma odasına golü bulup gitmek istiyor. Galati ekibi bu yarıda sahada iyi bir mücadele örneği sergiledi.

45+1. dakika. Trabzonspor ilk yarının son anlarına yine gole yaklaştı. Sağ kanattan Serkan yaptığı bindirme Galati savunmasının dengesini bozdu. Bu futbolcunun pasında ceza sahasının önünde Gökdeniz şut pozisyonu buldu. Fakat Gökdeniz, kendisinden beklenen vuruşu çıkartamayınca meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

Maçın ilk yarısında gol olmadı. Trabzonspor, öne geçtiği karşılaşmada Galati karşısında soyunma odasına 1-1'lik beraberlikle gitti.

İlk yarı sonucu: Trabzonspor: 1-1 :Galati

MAÇIN İKİNCİ YARISI
Avni Aker'de İkinci Yarıya Trabzonspor başladı... Bordo-Mavili ekibin tur atlayabilmesi için en az 2 farklı galibiyet lazım. maç 2-1 biterse uzatmaya gidecek..  Diğer bütün sonuçlarda Galati tur atlayacak..

47. dakika. Galati, bu dakikalarda tüm hatlarıyla yarı sahasında kapanmış durumda. Trabzonspor gol için tüm hatlarıyla yükleniyor.

48. dakika. Trabzonspor bu dakikada Galati kalesinde Ceyhun ile etkili oldu. Sol kanattan rakip ceza sahasına sokulan Ceyhun, altıpas içine kadar girip ön direğe yerden ortasını çıkarttı. Gökdeniz'in bir adım önünde Galati savunması topu karşıladı.

Trabzonspor atağı sol kanattan devam etti. Kullanılan taç atışında meşin yuvarlak Galati ceza sahası önündeki Ayman'a geldi. Bu futbolcunun sert şutu direğin dibinden auta gitti.

50. dakika. Trabzonspor 2. yarıyla birlikte Galati kalesini ablukaya aldı. Bordo-Mavili ekip üst üste geliştirdiği ataklarda gollük pozisyonlar üretmeye başladı. Sağ kanattan kullanılan serbest atışda topu önünde bulan Tayfun, ceza sahası içinde uygun durumda kötü bir vuruşla topu yandan auta vurdu.

 53. dakika. Maçın ilk sarı kartı Galati ekibinden Szekely'e çıktı.

55. dakika. Maçta 1-1'lik eşitlik devam ediyor. Galati, İkinci yarıda Trabzonspor kalesine ilk kez bu kadar etkili geldi. Romen ekibi, ceza yayı önündeki Labukas'a şut pozisyonu hazırladı. Bu futbolcunun yerden şutu direğni dibine doğru gitti. Tolga pozisyonda iyi uzanarak topu parmaklarının ucuyla kornere çeldi.

 56. dakika. Trabzonspor'da rakibinin hareketine tepki gösteren Ceyhun, Rus hakemden sarı kart gördü.

60. dakika. Trabzonspor, Galati kalesinde Ceyhun ile gole yaklaştı. Sağ kanattan ceza sahasına ortalanan topu arka direkte Gökdeniz kontrol etti. Ceza yayı üzerindeki Ceyhun, Gökdeniz'in topuk pasıyla bir anda şut pozisyonu yakaladı. Ceyhun'un vuruşunda Galati savunması tam zamanında ayak koyarak meşin yuvarlağı kornere çeldi.

 62. dakika. Trabzonspor, Galati ceza sahasının sol çarprazından serbest atış kullanıyor. Zhelev, ilk vuruşta barajı bozduğu için sarı kart gördü. İkinci seferde Ceyhun'un vuruşu barajdan sekerek taça çıktı.

64. dakika. Trabzonspor'un gol için baskısı bu dakikaya kadar sonuç vermedi. Galati, tempoyu düşürmek ve yarı sahasında çok adamla kapanıp 1-1'lik skoru korumak için oynuyor.

67. dakika. Trabzonspor savunmasından çıkarken Hüseyin Çimşir ile pas hatası yaptı. Tehlikeli gelişen Galati atağında Ayman ceza sahasının önünde rakibini faul ile düşürdü. Galati'nin serbest atışında barajdan seken top kornere çıktı.

69. dakika. Trabzonspor, bu anda Gökdeniz ile inanılmaz bir gol fırsatından sonuç alamadı. Sağ kanattan Galati ceza sahasına yapılan ortayı Ersen Martin kafa ile ceza sahasına indirdi. Grybauskas'ın kalesinden çıktığı pozisyoda Umut, topa ayağının uçuyla dokunarak topu Gökdeniz'e kazandırdı. Gökdeniz, altıpas üzerinde topu boş kaleye vuramadı. Savunmaya çarpan top kornere çıktı. Bordo-Mavili ekip öne geçme şansını kullanamadı.

 70. dakika. Galati'de Gil Sik Kim yerini Rebinkov'a bıraktı.

72. dakika. Galati, sağ kanattan kullanılan köşe atışında Trabzonspor kalesinde tehlike yaşattı. Tolga'nın yumruklayamadığı top Galatili futbolcuların önünde kaldı. Bir anda kaleye yönelen topu gol çizgisi üzerinde Erdinç son anda uzaklaştırdı.

75. dakika. Avni Aker'de maçın son bölümlerine girildi. Trabzonspor, Galati karşısında aradığı üstünlük sayısın bir türlü bulamadı. Bordo-Mavili ekip artık bütün hatlarıyla rakip kalede gol arıyor. Maçta 1-1'lik eşitlik devam ediyor.

 77. dakika. Trabzonspor'da Yusuf, Umut Bulut'un yerine oyuna dahil oldu.

Ziya Doğan, artık son kozların oynuyor. Galati, Trabzonspor karşısında tüm hatlarıyla kalesini savunuyor.

78. dakika. Trabzonspor, gole bir kez daha çok yaklaştı. Sağ kanattan ceza sahasına sokulan Gökdeniz, kaleci Grybauskas ile karşı karşıya kaldı. Ters tarafta Ersen Martin'in de bomboş pozisyonda top bekliği atakta Gökdeniz, topu kaleciden geçiremedi. Sağına harika uzanan Grybauskas kritik bir kurtarış daha yaptı.

79. dakika. Trabzonspor, gol için Galati kalesine yükleniyor. Ceza sahasına gönderilen top bir anda Gökdeniz'in önünde kaldı. Bu futbolcunun yakın mesafeden yaptığı sert şut kaleci Grybauskas'ın bakışları arasında direkten döndü.

82. dakika. Maçta artık son dakikalar oynanıyor. Trabzonspor'un maçı uzatmaya götürmesi için 1 gole ihtiyacı var. Tribünde taraftarlarda artık takımlarından gol bekliyor. Kelimenin tam anlamıyla nefesler tutulmuş durumda.

 85. dakika. Trabzon'da Ayman oyundan alındı. Sahaya dahil olan isim Adnan oldu.

86. dakika. Maçta son dakikalara girildi. Trabzonspor, Galati karşısında gol için tüm hatlarıyla bastırıyor.

90. dakika. Maçta normal süre sona erdi. Trabzonspor tribünlerinde yönetim istifa sesleri yükseliyor. Galati, maçın son bölümlerinde Bordo-Mavili yarı sahasında baskı kurdu.

90+1 dakika. Galati atağında, Adnan ceza sahasında topa elle müdahele etti. Hakem penaltı noktasını gösterdi.

 90+2. dakika. Galati, Jula'nın penaltıdan attığı golle Trabzonspor karşısında 2-1'lik üstünlüğü yakaladı.

Maça eklenen 3 uzatma dakikasında başka gol olmadı. İlk maçta evinde Trabzonspor'u 2-1 mağlup eden Rumen ekibi, Avni Aker'de Bordo-Mavili ekibi aynı skorla 2-1 mağlup ederek UEFA Kupası'na kalmayı başardı..

Galati, yoluna UEFA Kupası'nda devam ederken, Trabzonspor için Avrupa defteri erken kapandı.