BIST 10.056
DOLAR 32,24
EURO 34,80
ALTIN 2.430,28
HABER /  POLİTİKA

Gizli kameranın sırrı!

Meclis Başkanı Arınç'ın odasına gizli kamera konuldu mu? Arınç, sırrı aydınlattı...

Abone ol

Günün iddiası TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın odasında "gizli kamera" bulunduğu yönündeydi... Kameranın İtalya Dışişleri Bakanı D'Alema'nın 13 Haziran'daki ziyareti sırasında ortaya çıktığı öne sürülmüştü. İddiaya göre, görüşmenin olduğu salondaki plazma TV'nin altında mikro bir kamera tespit edilmişti.

Bu "gizli kamera sırrı"na ilişkin ilk açıklama Arınç'ın İletişim Başdanışmanı Kemal Öztürk'ten geldi. 

Öncelikle kamera "bir sır" değilmiş... Sabit bir düzenekle çalışıyormuş ve kurulma amacı da tutanak görevlileri ile teknik personelin TBMM Başkanlık Divanı Salonunu'ndaki toplantıları daha iyi izleyebilmelerini sağlamakmış. 

En önemlisi ise bu kamera Arınç'ın odasında değil, TBMM Başkanlık Divanı Salonunda bulunuyormuş. Kamera işlevini yerine getirmediği için kısa süre önce sökülmüş.

ARINÇ'IN İÇİ RAHAT

"Gizli kamera" iddiasına ilişkin bir açıklama da Bülent Arınç'tan geldi. Arınç "O bulunduğu söylenen kamerayı, arka odada bulunan stenografların ve ses kaydı yapanların, kimin konuştuğunu görmesi bakımından düzenlenmiş bir düzenek olarak biliyoruz" dedi...

Peki gizli kamera iddiası nereden çıktı? O noktayı da Arınç şöyle aktarıyor; "Maalesef işe magazin boyutu katmak isteyen bir televizyon muhabiri 1-1,5 ay önce haber yaptı, o haber üzerine bir gazete de ikinci bir haberi yaptı. Yabancı konukları kabul ettiğimiz odada bu imkan var. Başka hiçbir odada simültane tercüme yapma imkanımız yok. Başkanlık makamına yakın olduğu için oraya böyle bir imkan hazırlamıştık. Kullanıldı mı, kullanılmadı mı bilmiyorum ama teknik ekibimizin bize söylediği budur. Merak edilecek, yanlış anlamlar yükleyecek bir şeyler olduğunu zannetmiyorum. Hadise bundan ibarettir.'' dedi.