BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Davut yıldızı mı?

AK Parti binasını süsleyen 8 köşeli yıldız tartışma konusu. Davut yıldızından farkı ne?

Abone ol
AK Parti'nin yeni genel merkezinin ön cephesini 8 köşeli yıldızlar süslüyor. Bu yıldızların anlamı tartışma konusu... Kimileri bunun İsrail bayrağının da sembolü olan Davut yıldızı olduğu iddiasında.

Oysa ikisi arasında çok büyük farklar var. O fark da yıldızların köşesinde gizli. Masonluğun da simgesi olan Davut yıldızı 6 köşeli... 

Yıldızın her bir köşesinde sıra ile İbrahim, İshak, Yakup, Musa, Harun ve Davud isimlerinin yazılı olduğuna inanılır. Bugünkü İsrail devletinin bayrağı üzerinde de hexagram bulunmasının sebebi budur.

İç içe geçmiş iki eşkenar üçgenden oluşan bu yıldıza Masonlar başka anlam yüklemektedir. Masonlar bu yıldızı, Hz. Süleyman'ın sembolü olarak değil, Mısır dönemindeki putperest kültürün temsilcisi olarak benimserler.

AK PARTİ'NİN YILDIZI 8 KENARLI

AK Parti binasını süsleyen yıldızlara gelince... Bunlar 6'değil 8 köşeli yıldız. Bu yıldız Türk-İslam kültürünün sembolü olarak görülüyor.

8 köşeli yıldız, "Merhamet, şefkat, sabretmek, doğruluk, sır tutmak, sadakat, fakirliğini ve acizliğini bilmek, cömertlik, Rabbine şükretmek" ilkeleriyle cennetin 8 kapısını temsil ediyor.

Davut yıldızı ile 8 köşeli yıldız arasındaki bir diğer önemli farka gelince...
-Davut yıldızı iç içe geçen iki üçgenden oluşuyor
-8 köşeli yıldızı ise iç içe geçen iki kare meydana geliyor.

8 köşeli yıldız özellikle Selçuklu dönemi mimarisinde sıklıkla görülüyor.