BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,68
ALTIN 2.402,38
HABER /  GÜNCEL

DTP çok yanlış konuştu

DTP, şehit cenazelerinin artmasının nedenini bakın neye bağladı...

Abone ol

DTP Parti Meclisi’nin (PM) dün yaptığı toplantının sonuç bildirgesi yayınlandı. Bildiride, Cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle gerilimin, seçim sürecinde artarak devam ettiği belirtildi.

Bildiride, Genelkurmay Başkanlığı'nın toplumu teröre karşı “kitlesel refleks” göstermeye çağıran açıklaması, “Halkları birbirine düşman etmeye ve linç kültürünü meşrulaştırmaya dönük" ifadeleriyle eleştirildi. Bildiride şunlar dile getirildi:

TEK TARAFLI ATEŞKESE UYULMADI

“Partimizin ve çeşitli sorumlu kesimlerin çağrısıyla gerçekleştirilen tek taraflı ateşkes süreci ne yazık ki iyi değerlendirilememiştir. Operasyonlar tüm hızıyla sürdürülmekte ve her gün yeni genç ölümleri yaşanmaktadır. Yaklaşık 7 yıldır sürdürülen barış çabalarının bu noktaya gelmesi ifade edilemeyecek kadar üzücüdür. Ancak durum partimizin de içinde bulunduğu demokrasi cephesini yılgınlığa düşürmüyor. Tam tersine barış, demokrasi ve emek mücadelemizi daha da yükselterek, halklarımızın layık olduğu demokratik bir yönetim, demokratik bir siyaset, demokratik ve kardeşçe bir geleceği yaratma kararlılığındayız.”