BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Bakırköyde şiddetli patlama!

Bakırköy'de bir mağaza önünde patlama oldu. Meydana gelen patlamada, yaralılar var. İşte yaralıların isimleri;

Abone ol

Ankara Anafartalar Çarşısı önünde yaşanan ve 6 kişinin ölümüyle sonuçlanan patlamanın ardından özellikle büyükşehirlerde yaşanan tedirginlik devam ederken, bugün Bakırköy'de bir patlama oldu. 
  
Ebuziya Caddesi'nin girişindeki bir bankın altına yerleştirilen bomba, saat 15.30 sıralarında büyük bir gürültüyle patladı. Patlamanın ardından olay yerine gelen ambulanslarla Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Özel Acıbadem Hastanesi'ne 14 yaralı ulaştırıldı.
    
Patlama nedeniyle çevredeki çok sayıda iş yerinin camlarının kırıldığı görüldü.
    
Çevrede gerekli önlemleri alarak inceleme yapan polis, patlamaya ses
bombasının neden olduğunu belirledi.

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, kırılan camlarla çeşitli yerlerinden yaralanan 14 kişinin hastanelere kaldırıldığını, ancak yaralıların çok önemli bir sağlık problemlerinin bulunmadığını bildirdi. Cerrah, patlamanın nedeni konusunda uzmanların çalışmalara devam ettiğini sözlerine ekledi.

Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen de, aynı yerde daha önce de patlama olduğunu hatırlatarak, bu işin tek çözümünün 3-4 esnafın bir araya gelerek güvenlik kamerası yerleştirmesi olduğunu söyledi.

Patlamada yaralananların isimleri şöyle:

Hastane yetkililerinden alınan bilgiye göre, Ebuzziya Caddesindeki patlamada yaralanan Soner Pehlivan (27), Duygu Pehlivan (22), Mukaddes Geçir (31), Aylin Şen (30), Can Bayram (15) ve Umut Özgür (28), Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.
    
Olay yerine yakın olan Özel Acıbadem Hastanesinde de Sebile Kırceli (19), Levent Demir, Mehmet Emin Altınsoy (9), Mesut Ünlü (24), Selvin Yılmaz, Dilek Meriç, Neriman Dumandemir (28), Şenol Akbulut (29) ve ablası Çiğdem Akbulut (30) tedavi altına alındı.
    
Yaralılardan, omzuna cam ve metal parça saplanan Çiğdem Akbulut'un ameliyata alındığı, diğer yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
    
Bu arada, yaralılardan Şenol Akbulut, gazetecilere yaptığı açıklamada, patlamanın ardından duyma zorluğu çektiği için hastaneye geldiğini belirterek, ''Patlama, caddenin en işlek zamanında meydana geldi. Tahmini olarak saat 15.30 sıralarıydı. Bir anda patlama oldu, herkes sağa sola kaçtı'' diye konuştu.

Olayla ilgili başlatılan çalışmalar sürüyor.