BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  DÜNYA

Ankara Kuzey Irakta baskı kuruyor

Fransız Liberation Gazetesi, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Cizre'deki tatbikatı için, Ankara Kuzey Irak'ta baskı kuruyor yazdı.

Abone ol

Fransız Liberation Gazetesi, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin önceki gece Cizre'de yaptığı ve dünyada yankı uyandıran tatbikatı, “Ankara, Kuzey Irak’ta PKK’ya baskı kuruyor’ diye yorumladı.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın “Sınırötesi bir operasyon için parlemento onayı gerekli' sözlerini hatırlatan gazete, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bu tatbikat hamlesiyle, Kuzey Irak’ta ‘pazılarını göstermeye' başladığını öne sürdü. Türkiye'de ordunun yükselen milliyetçilikten de büyük güç aldığını yazan Liberation, sınırötesi bir operasyon kararı durumunda, hükümetin Türk Silahlı Kuvvetleri'ne karşı çıkabilecek pozisyonda olmadığını iddia etti.

Le Monde ise, Türk Ordusu’nun Kuzey Irak’ta, belirsiz bir tarihte operasyon düzenlemeye ‘oldukça hazır' olduğunu yazdı. Gazete, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak sınırının 40 kilometre içerisindeki Bamerni’de birkaç yıldır yaklaşık 1300 asker bulundurduğunu hatırlattı. Fransa’nın üçüncü büyük gazetesi Le Figaro da Kuzey Irak’ta bir Türk Silahlı Kuvvetleri operasyonu beklendiğini yazdı.