BIST 10.740
DOLAR 32,19
EURO 35,01
ALTIN 2.513,15
HABER /  DÜNYA

AK Partiye Rice desteği

ABD Dışişleri Bakanı Rice, Türkiye'nin halk tarafından seçilmiş hükümetinin, ülkeyi Avrupa'ya götürdüğünü söyledi.

Abone ol

ABD Senatosu Tahsisler Komitesi'nde, dış operasyonlar ve ilgili programlar konulu bir oturuma katılan Rice, Cumhuriyetçi Parti New Hampshire Senatörü Judd Gregg'in sorularını yanıtladı.

Türkiye'deki siyasal duruma ilişkin senatör Gregg'in sorusuna yanıt veren Rice, "Bizim rolümüz, oradaki demokratik ve anayasal süreçlere göre olmalı. Bu hükümet halk tarafından seçildi ve Türkiye'yi Avrupa'ya doğru götürmeye kendini adadı. Hükümetin politikası hep bu yönde ve Avrupa içine entegrasyona çalışıyor, İslami kökleri olan AK Parti liderliği tarafından yönetildiği halde" dedi.

AK Parti hükümetinin, AB'nin istekleri çerçevesinde yasaları değiştirdiği, özellikle kişisel ve dinsel özgürlükler bakımından önemli adımlar attığını belirten Rice, şunları kaydetti:

"ABD olarak demokratik süreci desteklememizin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Son birkaç yıla bakarsak, Türkiye ile ilişkiler iyi. Irak'taki yeni demokrasiye Türkiye'den daha güçlü destek var. Afganistan'daki politikalara iyi bir destek var. Ve tabii Türkiye güçlü bir NATO müttefiki."