BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Ödül gecesinde başörtüsü gerilimi

Uludağ Üniversitesi Radyo Televizyon Topluluğu'nun ödül gecesinde başörtüsü gerilimi yaşandı.

Abone ol

Uludağ Üniversitesi Radyo Televizyon Topluluğu'nun anketle 21 kategoride belirlediği ödüller, yayın kuruluşları ve programcılara düzenlenen törenle verildi.

Sunuculuğunu İpek Tanrıyar ve Selçuk Yeşilyurt'un yaptığı Fethiye Kültür Merkezi'ndeki geceye yönetmen Osman Sınav, gazeteci Tayfun Talipoğlu, şovmen Şahan Gökbakar, oyuncular Kenan İmirzalıoğlu ve Ebru Kocaağa ile çok sayıda davetli katıldı. Bu yıl 3.'sü düzenlenen programda kazananlar şöyle oldu:

"En iyi ulusal tv kanalı: NTV. En iyi bölgesel tv kanalı: Olay TV. En iyi yerel tv kanalı: As TV. En iyi müzik kanalı: Powertürk TV. En iyi haber bülteni: NTV. En iyi haber programı: 5N1K (CNN Türk). En iyi magazin programı: Pazar Keyfi (Show TV). En iyi yerli dizi: Acı Hayat (Show TV). En iyi tartışma programı: Abbas Güçlü ile Genç Bakış (Kanal D). En iyi ekonomi programı: Eko Diyalog (NTV). En iyi spor programı: Yüzde 100 Futbol (NTV). En iyi şov programı: Beyaz Show (Kanal D). En iyi çıkış yapan tv
programı: Kime Diyorum Ben? (NTV). En iyi bilgi, eğitim, kültür programı: Küçük Şeyler (TRT 1). En iyi yarışma programı: Fear Factor (Show TV). En iyi reality show programı: Survivor (Show TV). En iyi müzik programı: Frekans (CNN Türk). En iyi ulusal radyo (Yabancı müzik): Power FM. En iyi ulusal radyo (Yerli müzik): Powertürk. En iyi yerel radyo: Olay FM. Radyo ve Televizyon Topluluğu Özel Ödülü: Line TV."

Öte yandan, düzenlenen gecede servislerle kampüsten salona getirilen başörtülü öğrenciler, daha sonra verilen bir talimatla salon dışına çıkartıldı.

Daha önce Fethiye Kültür Merkezi'nde birçok programa başörtüleri ile katıldıklarını belirten bayan öğrenciler, sonradan verilen talimatla oturdukları yerden kaldırılıp salon dışına çıkartılmalarının bir ayrımcılık olduğunu söylediler.