BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,89
ALTIN 2.443,28
HABER /  GÜNCEL

Vanda salgın hastalık paniği

Van'ın Çaldıran ilçesine bağlı Çubuklu köyünde salgın hastalık paniği. 71 kişi tedavi altına alındı.

Abone ol

Van'ın Çaldıran ilçesine bağlı Çubuklu köyünde zehirlenme şüphesiyle ölen bir çocuğun, otopsi için mezardan çıkarılması, salgın hastalık paniğine neden oldu. Hastanelere başvuran 71 kişi tedavi altına alındı.

İlk tetkiklerin ardından, hastaların büyük çoğunluğunda gribal enfeksiyon tespit edildi.

Van Valisi Özdemir Çakacak, 22 Nisan'da hastaneye kaldırılırken ölen 10 yaşındaki Heybetullah Koçeroğlu'nun, savcılık kararı alınmadan defnedildiğini ve cesedinin otopsi için çıkarıldığını söyledi.

Çakacak, bunun üzerine köylülerin "salgın hastalık olabilir mi?" diye paniğe kapıldığını ve hastanelere başvurduğunu anlattı.

Büyük bölümü, Van Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde olmak üzere 71 kişi tedavi altına alındı ve aynı hastanedeki diğer hastalar ambulanslarla devlet hastanesine sevk edildi.

Hastanedeki yatak sayısı artırıldı. Ölen çocuktan alınan örnekler ise Malatya'ya gönderilirken, sonuçların iki gün içinde belli olması bekleniyor.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi çocuk hastalıkları uzmanı Prof. Ahmet Öner, ilk bulguların basit soğuk algınlığı olduğunu, hastalarda öldürücü, ağır ve alışılmışın dışında belirti bulunmadığını söyledi.

Öner, gazetecilerin sorusu üzerine vakaların kuş gribiyle ilgisi olmadığını düşündüğünü de söyledi.