BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Erdoğanın Karadeniz hayali

20 yıllık Karadeniz sahil yolu açıldı. Erdoğan'ın projeyle ilgili bir hayali vardı. Onu da törende halkla paylaştı.

Abone ol

Başbakan Erdoğan açılışı yapılan Karadeniz Sahil Yolu için "İstanbul’un 3’üncü Boğaz köprüsüyle de bütünleşecek. Onunla kalmayacak Avrupa’yla buluşacak" dedi. 

1960’lı yıllarda planlanan, yapımına 1987 yılında başlanan Karadeniz Sahil Yolu, Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından açıldı. Başbakan Erdoğan tarafından törene davet edilen eski Başbakan Mesut Yılmaz törene katılmadı.
Başbakan Erdoğan, Karadeniz Sahil Yolu’nun resmi açılışı çerçevesinde ilk olarak Samsun’a geldi. Buradan törenin yapılacağı Ordu’ya gitmek için Başbakanlık otobüsüyle hareket eden Erdoğan’a yol boyunca vatandaşlar sevgi gösterilerinde bulunuldu. Erdoğan, Ordu’ya gelene kadar Samsun’un Terme ve Ordu’nun Ünye ilçelerinde vatandaşlara hitap ederek, çeşitli hediyeler dağıttı. Yol boyunca, "Kararın kararımızdır", "Yolumuzu açtın Allah yolunu açsın" pankartları dikkat çekti.

Açılışın yapıldığı Nefise Akçelik Tüneli’nin önünde yapılan törende konuşan Başbakan Erdoğan, projeyle ilgili yeni hedefleri de şöyle açıkladı:

“Şimdi bir hedefi daha ortaya koyuyorum. Bu yol inşallah İstanbul’un 3’üncü Boğaz köprüsüyle de bütünleşecek. Onunla kalmayacak Avrupa’yla buluşacak. Bunu şu anda farklı görenler olabilir, bu bir hedeftir. İnşallah bunun adımını da bundan sonraki dönemde atacağız ve Türkiye dünyanın en uzun sahil yoluna kavuşacaktır.ö Açılan 542 kilometrelik yolla Türkiye’nin emniyetli bir yol ile Avrasya bağlantısını kurduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, “Bu rüyayı gerçekleştirmek isteyen 34 hükümet buna muvaffak olamadı. Çok şükür bizleri nasip oldu. Tıpkı 14 yıllık Bolu Tüneli’ni açmak bize nasip olduğu gibi" dedi.

Daha önceki iktidarlar döneminde yolun yüzde 40’ının, kendi dönemlerinde ise yüzde 60’lık bölümün yapıldığını ifade eden Başbakan Erdoğan, “İşte bizim farkımız Karadeniz Sahil Yolu’nda ispat edildi" diye konuştu.