BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Apoya sayın demez

AK Parti Grup Başkan Vekili Gündüz, "Başbakan'ın söylemediği ortaya çıkacak, bunlar uydurma" dedi ve ekledi;

Abone ol

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Başbakan Erdoğan hakkında 'Sayın Öcalan' ifadesini kullandığı iddiasıyla inceleme başlatması AK Parti cephesinde eleştirilerin CHP üzerine yoğunlaşmasına neden oldu. AK Parti Grup Başkan Vekili Gündüz, Başbakan Erdoğan'ın böyle bir ifadeyi kullanmadığını belirterek, "Ortada söylenmemiş bir laf var. Kuru bir iddia var. Söylenmediği mutlaka ortaya çıkacaktır. Sayın Başbakan'ın eli kanlı bir katile 'sayın' demesine kişiliği ve kimliği asla müsaade etmez. Sayın Başbakanımız bu konuda çok hassastır. Bunların hepsi uydurma senaryolardır" diye konuştu.

Bu tür iddiaların yaklaşan seçimler öncesinde toplumu germeye yönelik olduğunun altını çizen Gündüz, Türkiye'nin gerilimden gıdalanan görüntüyle bir yere varamayacağını kaydetti. Türkiye'de demokratik sürecin işlediğine vurgu yapan Gündüz, "Geçmişte olup biteni karıştırarak bir yere varılamaz" uyarısını yaptı.

Hükümetin tüm toplum kesimlerini kucaklayıcı politikalar izlediğini belirten Gündüz, muhalefeti hedef alarak şunları söyledi:

"Kan üzerinden siyaset yapma yanlışlığına düşmemek lazım. Bunlar da gerginlikten büyümeye çalışıyor. Söylenmedik bir laf üzerinden siyaset yapıyorlar. Ceketin dikiş tutan astarlarına jilet atarak siyaset yapma yanlışlığına kimse düşmemeli. "