BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,01
ALTIN 2.508,39
HABER /  GÜNCEL

Cübbeliden ilginç açıklamalar

Küçük bir kızla yüzerken çekilen görüntüleri basına yansıyan Cübbeli'nin mazereti şoke etti.

Abone ol

Jet-skili fotoğraflarıyla gündeme oturan İsmailağa Cemaati'nin önde gelen isimlerinden olan Cübbeli Ahmet Hoca, kendi kızından dahi sakındığını söyledi. Hocaya göre kız çocuklar 7 yaşını geçti mi el bile öptürmemek gerekiyor.

PARASI VAR DİYE ŞÜPHELENMEDİM

* Tartışılan tatil fotoğraflarınızı basına veren Mehmet Sağlamer'le nereden tanışıyorsunuz?
- 15 senedir sohbetlerime gelirmiş ama yakınıma girmesi 28 Şubat sürecinde oldu. 28 Şubat'la cami vaazlarım iptal olunca, mescidime çekildim. Ev sohbetleri de tertip edildi. Ev dediysem, beş kat bina; her katta hoparlör, bin kişi dinliyor. Sağlamer de apartmanda sohbet tertip edenlerden. Bir süre sonra bana "Türkiye'de hiçbir yere vaaza gidemiyorsun. Avrupa'da konferanslara götüreyim. Bürokratik işlemleri hallederim, masraflarını karşılarım" dedi. Zamanla yüzlerce konferans teklifi geliyor. Menfaati olmadan bu kadar masraf yapmasından şüphelendim ama 'zengindir' deyip geçtim. İki yıl sürdü bu durum.

AVRET YERİ AÇIK OLANA BAKMAM

* Fotoğraflar cemaatinize anlattıklarınızla ters değil mi?
- Ben bir tezat görmüyorum. İslam'a uygun şekilde yüzmeye karşı değilim. Avret yerlerimi açmam, avret yerleri açık olana da bakmam. Arkamızdaki kadının sırtı açıkmış. Oraya uzağız biz. Şehvetle bakmak, halvet haramdır. Kürsüden de bunu söylüyorum. Yüzdüğümüz yer plaja 100 kilometre uzakta. Biri kızımdı, diğeri de Mehmet'in kızıydı ve yaşları küçüktü.

* Ama mayoluydular?..
- Kızım haşema giymişti, ayrıca kızımla yüzmemde sakınca yok. Mehmet'in kızı mayolu olabilir, hatırlamıyorum. Yabancı kadınla veya buluğa ermiş kızlarla yüzmüyorum ki! İkisi de 10 yaşlarında filan. Mehmet'in kızını üç yaşından beri tanırım.

'KIZIMI BİLE ÖPMÜYORUM'

* Yaşları küçük de olsa, fotoğraftaki tablo cevaz verdiğiniz bir şey mi?
- Hayır değil. Kızlar yedi yaşını geçti mi kendimizi sakınıyoruz. El bile öptürmüyoruz. Şimdi 11, 12 yaşındaki kızımı bile öpmüyorum.

* Usule aykırı davrandınız...
- Yaptığım yanlış, doğruymuş gibi fetva veremem. Çocuğum yaşında gördüğüm için yüzdüm ve dinen buluğ çağına ermediklerinden haram değil. Yani fıkha göre yanlış yapmadım, Mahmut Efendi'nin ekolüne göre yanlış yaptım. Kız kardeşimin, teyzemin başı açıktır. Diyecekler ki, "Vay, kardeşi açıkmış!" Hanımım açıksa beni eleştirebilirsin, çünkü şeriat beni hanımımdan, kızımdan sorumlu tutar.

İlahiyatçılar ne diyor?

* Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Köse: "Aklı selim sahibi olan her insan çocuğunu her zaman, sever de, öper de, kucaklar da. Böyle bir şey yok. Tarihte Peygamberimiz'de de böyle bir şey görülmemiş. O yüzden bu tür düşünceleri hiç kimse İslamiyet'e mal edemez. İslamiyet'te insanın kendi kızından sakınmasını gerektirecek bir yasak yok. Aksi düşünce, insana potansiyel sapkın bir varlık olarak bakmayı gerektirir ki bu İslam'da yok. İslamiyette cinselliğe tamamen reddedilmesi gereken değil, kontrol edilmesi gereken bir olgu olarak bakılır."
 

Kaynak:www.sabah.com.tr