BIST 9.717
DOLAR 32,57
EURO 34,96
ALTIN 2.445,42
HABER /  GÜNCEL

Hazine Yunanistanda mı?

Karun Hazinesi'nin en değerli parçalarından Kanatlı Denizatı Broşu'nun Yunanistan'da olduğu belirlendi.

Abone ol

Amerika'daki Gori Müzayede Salonu'nda el altından satılmak üzereyken, olayın ortaya çıkması ve satıldığı takdirde Amerika'da birkaç işadamının başının derde gireceği düşünülerek satışı son anda iptal edilen broşun müzayede salonunda kürsü sahibi olmak isteyen zengin bir işadamının elinde olduğu öne sürüldü.

Kanatlı Denizatı Broşu'nun Yunanistan'da bir ya da iki ay içinde açılışı yapılacak olan yeni müzayede salonunda pazarlanacağı da iddialar arasında.

Müzayede Salonları'nda söz sahibi olabilmek için çok sayıda tarihi eser topladığı belirtilen Türkiye'deki işadamının elindeki tek eserin Kanatlı Denizatı Broşu olmadığı, Uşak'ın Mıdıklı Köyü'nde 7 ay önce kaçak kazı sonucu çıkartılan Lidya dönemine ait arı peteği işlemeli 29 santimetre büyüklüğündeki gümüş vazoyla birlikte çok sayıda sikkeyi de elinde bulundurduğu belirtildi.

Kanatlı Denizatı Broşu'nun da içinde bulunduğu çok sayıda tarihi eserin Yunanistan'da bir iki ay içersinde yeni açılacak olan bir müzayede salonunda el altından satışa çıkarılacağı öğrenildi.

SORUŞTURMA GENİŞLETİLDİ
Polis, Uşak Arkeoloji Müzesi'nde sergilenen Karun Hazinesi'nin en değerli parçalarından Kanatlı Denizatı Broşu'nun sahtesiyle değiştirilerek çalındığı iddiası üzerine başlatılan operasyon genişletildi. Olayla ilgisi bulunan 3 zanlının yakalanması için çalışma başlatıldı.

Öte yandan Uşak Valisi Kayhan Kavas, olay üzerine tutuklanan Uşak Müze Müdürü Kazım Akbıyıoğlu ile Uşak Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Bülent Y.'nin adli soruşturma kapsamında açığa alındıklarını bildirdi.

Uşak Arkeoloji Müzesi'nde sergilenen Karun Hazinesi'nin en değerli parçalarından Kanatlı Denizatı Broşu'nun sahtesiyle değiştirilerek çalındığı iddiası üzerine başlatılan operasyon genişetildi. Olayla ilgisi bulunan 3 zanlının yakalanması için çalışma başlatıldı.

Karun Operasyonu'nda müzede sergilenen Kanatlı Denizatı Broşu'nun çalınarak yerine sahtesinin konulmasıyla ilgili olarak "Teşekkül halinde tarihi eser kaçakçılığı, zimmet ve suç delillerini bildirmeme' suçlarından adliyeye sevk edilen Uşak Arkeoloji Müzesi Müdürü Kazım Akbıyıkoğlu, polis memuru Bülent Y., Mehmet P., Fuat E., Fehmi İ., Ahmet G. ve Halil E. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Uşak E Tipi Cezaevi'ne gönderilirken, Dursun Savaş G., İsmail B. ve Erkul K. serbest bırakıldı. Soruşturmayı derinleştiren polis olayla ilgisi olduğunu tespit ettiği A.D. (32), S.Y. (35) ve U.S. (39)'yi tutuklama müzekkeresi ile aramaya başladı.

Kaynak: Ankarahaber

www.ankarahaber.com