BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Aydın Doğan için 8 yıl hapis istemi

Aydın Doğan ve kızı Hanzade Doğan Boyner için hazırlanan iddianame bugün kabul edildi.

Abone ol

İş adamı Aydın Doğan ve kızı Hanzade Vasfiye Doğan Boyner'in de aralarında bulunduğu 4 kişi hakkında ''Sermaye Piyasası Kanununa muhalefet'' suçundan hazırlanan iddianame kabul edildi.

Alınan bilgiye göre, Sermaye Piyasası Kurulunun (SPK) şikayeti üzerine haklarında soruşturma başlatılan Aydın Doğan, Hanzade Vasfiye Doğan Boyner, İmre Barmanbek ve Ali Rıza Temuroğlu hakkında ''Sermaye Piyasası Kanununa muhalefet'' suçundan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Sadi Yoldaş tarafından hazırlanan iddianame, İstanbul 15. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından incelendi.

Mahkeme, bazı eksiklikler olduğu ve bunların giderilmesi gerektiği kanaatine vararak, iddianameyi kabul etmedi ve dosyayı savcılığa geri gönderdi.

Savcı Yoldaş'ın, iddianamede eksiklikler bulunmadığını belirterek, dosyanın kabul edilmemesine itiraz etmesi üzerine dosyayı inceleyen İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi, savcının itirazını yerinde buldu. Mahkeme, dosyayı İstanbul 15. Asliye Ceza Mahkemesine geri yolladı.

Duruşma gününün belirlenmesinin ardından Aydın Doğan ve diğer 3 kişinin yargılanmasına İstanbul 15. Asliye Ceza Mahkemesinde başlanacak.

İddianamede, Aydın Doğan, Vasfiye Hanzade Doğan Boyner, İmre Barmanbek ve Ali Rıza Temuroğlu'nun, eylemlerine uyan 2499 sayılı Sermaye Piyasası Kanununun 47/A-6 ve TCK'nın 43/1. maddesi gereğince 2 yıl 8 aydan 8 yıl 9 aya kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyor.