BIST 10.507
DOLAR 32,30
EURO 35,04
ALTIN 2.477,05
HABER /  GÜNCEL

Konyada başörtüsü krizi

Konya'nın Beyşehir ilçesindeki kutlamalara gölge düştü. İddiaları Vali Yardımcısı yalanladı ama...

Abone ol

Konya'nın Beyşehir ilçesinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının yapıldığı 75. Yıl Cumhuriyet Stadında, protokol tribününde oturan türbanlı kadınların bu bölümden çıkarıldıkları ileri sürüldü.

Edinilen bilgiye göre, halkın ve öğrencilerin selamlanmasından sonra, Beyşehir Kaymakamı Cengiz Cantürk'ün Norveç'te bulunması nedeniyle yerine törene katılan Konya Vali Yardımcısı İsmail Atasoy, Garnizon Komutanı Personel Yarbay Haydar Bulut, Belediye Başkan Vekili
Şahin Habir ile Cumhuriyet Savcısı Hakan Tural protokoldeki yerini
aldı.

Tören henüz başlamadan protokol tribününün arka kısmında, birkaç türbanlı kadının oturmasının bazı tepkilere yol açtığı iddia edildi. Memur eşleri olduğu belirtilen bu kadınların protokol tribününden çıkarılmasının ardından törene geçildiği öne sürüldü. Beyşehir Belediye Başkanı Nazif Tekinöz'ün yurt dışında olması nedeniyle belediyeyi temsilen törene katılan Belediye Başkanvekili Şahin Habir, törenden sonra yaşanan olayla ilgili olarak soru soran gazetecilere şunları söyledi:

''İlk önce Garnizon Komutanı Yarbay Haydar Bulut tepki koydu. Daha
sonra Konya Vali Yardımcısı İsmail Atasoy, olaya müdahale etti. Vali
Yardımcısı da türbanlıların dışarıya çıkarılmasını istedi. Herhalde 5 türbanlı bayan vardı. Hatta türban da değil, geleneksel başörtülülerdi sanırım. Şöyle söyleyeyim çoğunluğunu geleneksel başörtülüler oluşturuyordu. Memur eşleri, halktan insanlardı.''

Vali Yardımcısı Atasoy ise, iddia edildiği gibi böyle bir olayın yaşanmadığını, kutlamaların olaysız geçtiğini öne sürdü.