BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,57
ALTIN 2.380,76
HABER /  EKONOMİ

Garipoğluna haciz şoku

Yeğeni Cem'in işlediği cinayet nedeniyle gündemden düşmeyen Hayyam Garipoğlu'nu bu kez TMSF sarstı.

Abone ol

İNTERNETHABER/ÖZEL-

TMSF, Garipoğlu Şirketlerinden kalan 180 Milyon Dolar alacağı için Garipoğlu'nun evindeki televizyonu haczetti.

Hayyam Garipoğlu'nun Levent'teki evine gelen 8 kişilik TMSF heyeti ve çok sayıda polis, Hayyam Garipoğlu'nun evinde toplam değeri 2 bin lirayı geçen haciz işlemi gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz hafta ödenmemiş görünen iki borç taksitinin ihlali nedeniyle gözaltına alınarak sorgulanan ve daha sonra serbest bırakılan Hayam Garipoğlu haciz şoku yaşıyor.

Garipoğlu’nun, ödenmediği iddiasıyla gözaltına alınmasına sebep olan iki taksitin, önceden ödendiği ancak savcılık kayıtlarından düşmediği anlaşılınca serbest bırakıldığı anlaşılmıştı.

Taksit ödemelerinde aksama olmadığı ve daha geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin en büyük rakı fabrikasının satışından yaklaşık 100 Milyon Dolar tahsilât yapan TMSF'nin Garipoğlu’nun evindeki üç-beş parça eşyayı haczetmesinin arkasında, TMSF'nin Cem Uzan'a karşı Newyork'ta açmış olduğu ve Uzan Gurubu lehine çıkan kararla aynı güne rastlaması dikkat çekti. Görüşlerine başvurduğumuz eski bir TMSF üyesi; Garipoğlu’na baskı yapılarak kurum aleyhine açtığı "menfi tespit" davalardan vazgeçmesinin istendiğini ileri sürdü.

Aynı üye, Newyork'ta Uzan Gurubu lehine çıkan kararla birlikte Ak Parti Hükümeti döneminde, Uzan Ailesinin ve bütün yakınlarının mal varlıklarına el koyabilmek için Mecliste kabul edilen 5020 sayılı yasanın da iflâs ettiğini söyledi.

Bu dava ile birlikte bankalarına ve şirketlerine el konulan bütün batık banka patronlarının Türkiye aleyhine dava açacaklarını ve mutlaka kazanacaklarına dikkat çeken TMSF eski üyesi, bugünkü yönetimin Halis Toprak’la başlayan “Davalardan vazgeç” baskısının Hayam Garipoğlu ile devam ettiğini ve diğer banka patronları üzerie de uygulanacağını iddia etti.

Garipoğlu Şirketleri ile 2012 yılı sonuna kadar borcun tamamının ödenmesi ve o süreçte hiçbir gayrımenkulün veya şirketin satılmayacağına ilişkin sözleşme imzalayan TMSF, Münevver Karabulut cinayetinden sonra sözleşmeyi tek taraflı bozmuş, Garipoğlu ailesinin bütün şirketlerine el koymuştu. Newyork'ta Uzan Gurubu lehine çıkan kararın açıklandığı gün Hayyam Garipoğlu'nun evindeki az sayıda ev malzemesinin haczedilmesi şaşkınlık yarattı.