BIST 10.269
DOLAR 32,36
EURO 34,79
ALTIN 2.392,96
HABER /  DÜNYA

İran füzeleriyle şov yaptı

İran'da "Kutsal Savunma Haftası" kapsamında ülke genelinde çeşitli törenler düzenleniyor.

Abone ol

İran-Irak Savaşı başlangıcının yıl dönümü münasebetiyle ilan edilen "Kutsal Savunma Haftası" törenlerinin ilki Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın da katılımıyla Tahran'da yapıldı.

Kur'an-ı Kerim okunması ve Ahmedinejad'ın konuşmasının ardından çeşitli birliklere ait askerler gruplar halinde tören alanından geçerek Cumhurbaşkanı ve komutanları selamladı.

Silahlı Kuvvetler ve Devrim Muhafızlarının kara, deniz ve hava gücü ne ait savunma araç ve gereçleri geçit töreninde gösterildi.

Büyük ve uzun araçlara yüklü çeşitli türlerde tank, top, uçaksavar, insansız uçak, hücumbot, denizaltı, elektronik savunma sistemi, uydu haberleşme donanımı, füze savunma sistemi, akıllı bomba ve füzeler tören alanından geçiş yaptı.

Ülkenin savunma gücünün en önemli unsurlarını oluşturan bir tonluk akıllı "Gasid" bombası ile kısa, orta ve uzun menzilli Fecr, Hut, Şahin, Zilzal, Fatih, Gadr, Şahap ve Siccil füzelerinin yeni versiyonları sergilendi.

İran'ın 12 Kasım 2008'de başarıyla denediği katı yakıtla çalışan karadan karaya uzun menzilli "Siccil-1" füzesi de ilk kez bugünkü törenlerde gösterildi.
Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Hasan Firuzabadi, Silahlı Kuvvetler Genel Komutanı Tümgeneral Ataullah Salihi ve Devrim Muhafızları Komutanı Tümgeneral Muhammed Ali Caferi, kuvvet komutanları, çok sayıda üst düzey yetkili ile yabancı askeri ateşeler törenlerde hazır bulundu.

[PAGE] [PAGE]