BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Buzdolabı kapısından pencere

Darebi Hindistan'ın ve Asya'nın en büyük gecekondu semti. Sıradışı yaşam şartlarına karşı bağışıklık kazanmışlar.

Abone ol

Hindistan'ın Mumbai kentindeki Darabi semti. 600 bin nüfusuyla Asya'nın en kalabalık semti.. İnsanlar barınmak için yaşam alanları oluşturmuş. 20. yüzyılda kurulmuş bir yer..

Dar sokaklar birbirine geçmiş evler.. Eskiden sıtma üreten bataklık olan Darabi, 1930'ların ortasından itibaren yavaş yavaş kurumuş.

Bugün 2 milyon kilometrekareden oluşuyor. Devletin buraya umumi tuvalet ve çeşme yaptırması ancak 1970'lerden bu yana mümkün olmuş.

Hijyenden uzak olması, muson yağmurları zamanı kolera ve salgın hastalıklara neden oluyor.

Her tuvaleti günde ortalama 500'den fazla insan kullanıyor. Darabi'nin üçte birinde kanalizasyon mevcut.

İnsanlar evleri katranlı muşamba, atık kereste çeşitli paslı metaller ve bulabildikleri tuğlalarla inşa etmiş. Küçük evlerde ortalama 7-8 kişi yaşıyor.

Hükümetin burayı yıkması an meselesi.. Darabi'nin kötü yaşam koşulları insanları yeni yaratıcılıklar keşfetmeye yöneltmiş.

Mumbai sanayisindeki işgücü buradan sağlanıyor. Çoğu da plastik işler.. Her şeyin dönüşümü yapılıyor. Mumbai kenti pis işlerini Darabi'ye yaptırıyor.

Darabi'nin yıkılması gündemde.. Mummai kenti için büyük işler yapıyorlar. Burada ekonomik fakirlik var ama manevi fakirlik asla.. İnsanlar çok mutlu ve çok renkli...

Haber CNN Türk'te yayınlanan "Duvarların ötesinde" adlı programdan alınmıştır.

İŞTE 600 BİN NÜFUSLU GECEKONDU SEMTİNDEN İLGİNÇ FOTOĞRAFLAR

[PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE]