BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.470,96
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İlk modern yol kenarı pazarı kuruluyor

Türkiye`nin ilk modern yol kenarı pazarı Ayaş`ta kuruluyor.

Abone ol

Bitme aşamasına gelen `Ayaş Yöresel Ürünler Pazarı`nı gezen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ayaşlılara verdikleri pazar sözünü yerine getirdiklerini söyledi.

Gökçek, `Artık Ayaşlı üreticiler, meyve ve sebzelerini doğrudan buraya getirerek satabilecekler. Ayrıca, şehir merkezindeki binayı restore etme ve merkezdeki kavşağı yenileme sözümüz var. Onları da yapacağız` dedi.

Ayaş`ta, 7 bin metrekarelik alan üzerinde kurulan ve her biri 16 metrekarelik iç alana sahip 30 adet dükkandan oluşan tesis, Türkiye`nin ilk modern yol kenarı pazarı olma özelliğini taşıyor. Üreticilere rahat bir nefes aldıracak olan pazardaki dükkanlar sadece tarım üreticilerine verilecek. Ayaşlılar artık ürettikleri domatesi, havucu, dutu, kirazı, kısaca tüm sebze ve meyveleri yol kenarındaki derme çatma barakalarda ve sağlıksız koşullarda satmayacak. Üreticiler, ürünlerini Hal`e götürmeden, barendalı, otomatik açılıp kapanan kapısı ve modern görünümüyle dikkat çeken pazarda satabilecekler. Yoldan geçen yolcular da araçlarından inerek, bu hoş pazarda alış veriş yapmanın keyfini çıkaracaklar. Bitme aşamasına gelen pazarı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AK Parti Ankara Milletvekili Salih Kapusuz, AK Parti Ankara İl Başkanı Dr. Halis Bilge ve AK Parti Ayaş Belediye Başkan Adayı Rıfat Mavioğlu ile birlikte gezdi.

Çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Gökçek, pazarla ilgili gelen ekstra talepleri de karşılayacaklarını söyledi. Gökçek, dükkanlar için ısınma sistemi ile üreticinin oturabileceği camekanlı bölmelerin yapılması için de talimat verdi. Başkan, pazara gelip giden vatandaşların yararlanması için bir adet Osmanlı çeşmesi yapacaklarını söyledi. Başkan Gökçek, Ayaşlılara verdikleri pazar sözünü yerine getirdiklerini belirterek, `Artık Ayaşlı üreticiler, meyve ve sebzelerini doğrudan buraya getirerek satabilecekler. Gelip giden yolcular da Ayaş`ın ünlü ürünlerini kolayca bulabilmenin keyfini yaşayacak. Oldukça modern ve şık olan bu pazar, bu alanda yapılan Türkiye`deki ilk pazar. Ayaşlılara hayırlı olsun` dedi.