BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.411,96
HABER /  POLİTİKA

DTPli vekilden şok sözler

Şırnak'taki festivalde terörist gibi giyinen DTP Milletvekili Sevahir Bayındır, Başbakan Erdoğan'a sert sözlerle seslendi...

Abone ol

Şırnak'ın Beytüşebap ilçesindeki Kuzu Kırpma Festivali terör örgütünün propagandasına dönüştü. Terör örgütü aleyhine sloganlar atıldı. DTP'li Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır'ın üzerine giydiği kıyafet ise PKK kamplarında giyilen terörsit kıyafetlerini andırıyordu.

Bayındır sadece giysileriyle değil, sözleriyle de tepki çekti. ''15 Ağustos 1984'te ilk patlayan kurşun halkın başkaldırısıdır. Buna öncü olan Abdullah Öcalan'dır'' diyen DTP Milletvekili Başbakan Erdoğan'a da sert sözler söyledi...

'SENİN DE KAFANI KESERLER'

İşte o sözleri: "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kürt sorunun çözümü için Beyaz Saray'a gidiyor. Gelsin bizim yanımıza hemen sorunu çözelim. Barış için halkın iradesini tanımak zorundalar. Erdoğan sürekli olarak, 'Söz ola kese başı' diyor. Eğer sen de bu halka verdiğin sözü tutmazsan bu halk da senin kafanı keser" dedi.

Herkesin aklı selim davranması gerektiğine değinen Bayındır, "Devlet halkın iradesini ele geçirmek için komplolar üretiyor. Ancak halkın iradesi hiçbir zaman devlete teslim olmamıştır. 15 Ağustos barışın temeli atılmış olacaktır" şeklinde konuştu.