BIST 10.540
DOLAR 32,28
EURO 35,02
ALTIN 2.476,35
HABER /  GÜNCEL

Ankaralılar da trafik çilesi çekecek

Ankara'nın en işlek kavşağı olan Akay kavşağı 31 Temmuz'da kapatılacak. Kapanma sebebi tamamen siyasi... Olan vatandaşa olacak

Abone ol

İstanbullular'dan sonra Ankaralılar da trafik çilesi yaşayacak. Ankara'nın en işlek kavşağı 31 Temmuz'da kapanacak. Kavşağın kapanma sebei ise tamamen siyasi...

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek "Mahkeme kararını uyguluyorum" diyor. Ve bunu CHP'ye karşı bir propangandaya dönüştürüyor. Çankaya Belediyesi ise Gökçek'e tepkili.

ANKARALILAR'IN SORDUĞU SORULAR

Ankaralılar günlerdir bu soruları soruyor.... Şehrin en işlek yollarını birbirine bağlayan kavşak kapatılacak mı? Kapatılırsa ne olacak?

Tartışma şimdi de afişlere taşındı. Şehrin birçok noktasına asılmış afişlerin sahibi Ankara Büyükşehir Belediyesi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, afişlerde Çankaya Belediyesi'nin açtığı ve yıllar sonra kazandığı dava kararını işaret etti.

Kavşağın alt geçitlerinin 31 Temmuz Cuma günü trafiğe kapatılacağını duyurdu ve ekledi: "Vatandaşlarımızın sıkıntı çekmemesi için 31 Temmuz'dan itibaren kendilerine yeni güzargahlar belirlemelerini önemle duyururuz"

Kavşağın kapatılmasından sorumlu tutulan Çankaya Belediyesi ise kapatma kararına da, asılan afişlere de tepkili.

MAHKEME KARARI KAPANSIN DEMİYOR

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık kavşağın kapanması kararının mahkemeye de kendilerine de ait olmadığını söylüyor. CNN Türk'e konuşan Tanık, "Mahkeme kararı kapansın demiyor. Bizim isteğimiz de bu değil. AKP'li üyelerin oylarıyla bu karar alındı. Afişler asacağına gidip etüt yapsın geçici çözümler bulsun" dedi.

Çankaya Belediyesi çözümler konusunda da Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne yardım etmeye hazır. Ama afişleri yargıya götürmekte kararlı.