BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Doktor maaşı ortalık karıştırdı

Anadolu Ajansı, Maliye'nin verilerine göre doktor maaşlarını derledi ortalık karıştı. İşte Sağlık Bakanlığı'nın verileri;

Abone ol

Anadolu Ajansı'nın servis ettiği bir haber Sağlık Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı'nı karşı karşıya getirdi. Ajans, Maliye Bakanlığı'na dayanarak, döner sermaye sistemi ile uzman doktorların maaşlarının 8'e katlandığını yazdı. Doktorlar "gerçekleri yansıtmıyor" diyerek habere tepki gösterdi. Sağlık Bakanlığı da "veriler doğru değil" açıklaması yaptı.

Anadolu Ajansı'nın doktor maaşı haberi Ankara'yı karıştırdı.

Ajans, doktorların döner sermayeden aldıkları paylarla maaşlarının 8'e katlandığını yazdı. Buna göre, sağlık personeline ödenen ücretin 15 bin lirayı bulduğunu duyurdu. Veriler Maliye Bakanlığı'nındı.

Ancak haber yayınlanınca sağlık çalışanları tepki gösterdi. Türk Tabipleri Birliği açıklama yaptı, "bu veriler gerçek değil " dedi. Sağlık Bakanlığı'nın bu tür haberlerle kamuoyunu yanıltmaya çalıştığını ileri sürdü.

Ama Sağlık Bakanlığı da şaşkındı. Bakanlık devreye girdi Anadolu Ajansı haberi "veriler Sağlık Bakanlığı ile uyumsuz" gerekçesi ile iptal etti.

Hemen ardından Sağlık Bakanlığı yazılı açıklama yaptı. Maliye Bakanlığı'nın verilerinin yer aldığı Anadolu Ajansı haberi için "yanlış ve yanıltıcı bilgiler içeriyor" dedi.

Bakanlık, Anadolu Ajansı'nın haberinde yer alan bir uzman hekimin 2008 yılında ortalama 13 bin lira para aldığı bilgisine karşılık, uzman hekimin 2008 yılı ortalama gelirinin 5 bin 750 lira olduğunu açıkladı.

Ajans da, Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı açıklamanın ardından haberi düzeltti.

Maliye Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasındaki veri farkının nedenini açıklayarak yeniden geçti. "Maliye Bakanlığı'nın verilerinin 1 aylık değil 3 aylık olduğu" bilgisi habere eklendi