BIST 10.657
DOLAR 32,17
EURO 35,03
ALTIN 2.432,19
HABER /  GÜNCEL

Yerden kafatası ve kemik fışkırıyor

Van’ın Cevdetpaşa Mahallesi'nde bir inşaatın hafriyatından kafatası ve kemik fışkırıyor! Polis olay yerinde inceleme başlattı.

Abone ol

Önceki gün hafriyatta oynayan çocukların bulduğu kafatası ve insan kemiklerin ardından hemen çalışma başlatılmıştı. Dün sabah saatlerinde inşaatın bulunduğu bölgede polis olay yeri inceleme ekipleri kazılar yaptı.

Müze Müdürü Fütühat Özkaynak gözetiminde yapılan araştırmalar sırasında yine kafatası ve insan kemikleri bulundu. Polis tarafından güvenlik çemberine alınan yaklaşık 500 metrekarelik alanda polis ayrıntılı incelemelerde bulundu. Çıkarılan kemikleri ve kafataslarını delil torbalarına dolduran polis incelenmek üzere emniyete götürdü.

ANTROPOLOGLAR İNCELEYECEK

Müze Müdürü Fütühat Başar konuyla ilgili açıklama yapmazken, Van Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert olayın soruşturulduğunu söyledi. Hafriyat yapılan bölgeyi eski bir mezarlık olarak değerlendirdiklerini belirten Emniyet Müdürü Mert, şu bilgileri verdi:

“Hafriyattan insan kafatasları ve kemikleri çıktı. Olay yeri inceleme ekiplerimiz ve savcılık olaya el koydu. Ekiplerimiz kemikleri ve kafataslarını toparladı. Biz, savcılık ve müzeden antropologlar inceleme yapacak. Kemikler çok eski ve deforme olmuş. Burası inşaatlar arasında kalmış bir mezar gibi görünüyor. Yapılan incelemeler ve tahkikatlar sonuçlandığında bilgileri kamuoyu ile paylaşacağız. İnşaatın hafriyatı da bir süreliğine durduruldu. Gerekli çalışmalar bittikten sonra bir mahsuru kalmazsa inşaat devem edebilir.”