BIST 10.156
DOLAR 32,19
EURO 34,80
ALTIN 2.430,29
HABER /  GÜNCEL

Bu resim Türkiyenin utancı oldu

Nahide'nin dramı Türkiye'nin utancı oldu... Yazık ki aile içi şiddette ceza alan ilk ülke olduk. İşte başımızı çok ağrıtacak ceza..

Abone ol

Ne yazık ki ülkece bir 'ilk'e daha imza attık... Utandıran bir 'ilk'e.. Türkiye AİHM'de, aile içi şiddete karşı vatandaşını koruyamadığı gerekçesiyle ceza alan ilk ülke oldu.

AİHM aile içi şiddet konusunda Ankara'ya karşı açılmış ilk davayı sonuçlandırdı. Mahkeme, Türkiye'nin şiddet gören bir kadını, savcılığa başvurduğu halde, kocasından koruyamayarak ayrımcılık yaptığına hükmetti. Bu yüzden Ankara'nın, Nahide Opuz adlı vatandaşa 36 bin 500 Euro ödemesine karar verildi.

Kocası tarafından fuhuşa zorlanarak 7 yerinden bıçaklanan Nahide'nin dramı Türkiye'nin utancı oldu.. Ülkece bizi AİHM'lik eden bu yürek yakan dramın acı hikayesi şöyleydi...

Nahide Opuz, 2002 yılında, Diyarbakır'da 11 yıllık kocası tarafından komalık edilene kadar dövülmüş, bıçaklanmıştı... Nahide'nin dramı bununla da kalmadı. Koca dövdü, polis akıl verdi, hastane yetkilileri kanlar içinde yatan ''Hayati tehlikesi yoktır'' diye rapor verdi...
Nahide Opuz'un babası kızının başına gelenleri anlatırken tüyler ürğperten ifadeler vermiş; damadını suçlayarak "Damadım Murat isimli bir polisten söz ediyordu. Bu polis ona kabloyu prize takmasını çıplak kalan uçunu eşine tutturmasını söylemiş" demişti.

DAVA 2002'DE AÇILMIŞTI

Nahide Opuz 2002'de dava açmıştı. Eski eşinin kendisine ve annesine yönelik kötü muameleleri karşısında devletin yeterli önlem almadığı iddiasıyla Ankara'dan şikayetçi olmuştu.

ANNESİNİ DE KOCASI ÖLDÜRDÜ

Annesi kocası tarafından öldürülen Opuz'un avukatları, mahkemenin aile içi ve kadına yönelik şiddeti "işkence ve kötü muamele" olarak nitelemesini ve devletin ayrımcılık yapıldığına hükmedilmesini istiyordu. Türkiye ise Opuz'un iç hukuk yollarını tüketmediğini savunuyordu.