BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,68
ALTIN 2.500,04
HABER /  POLİTİKA

DSPde istifalar arka arkaya!

DSP'de ortalık toz duman... Rahşan Ecevit'in ardından bir şok istifa haberi daha geldi. Ardından da ikinci istifa haberi...

Abone ol

İNTERNETHABER


DSP'de istifa depremi var... Rahşan Ecevit'in istifasının ardından ilk önce Emrehan Halıcı partiden ayrıldığını duyurdu... Ardından da Mücahit Pehlivan istifa etti.

Halıcı, TBMM Başkanlığına gönderdiği dilekçesinde, ''DSP'den istifa ediyorum. Gereğini saygılarımla arz ederim'' dedi.

DSP Ankara Milletvekili Mücahit Pehlivan de partisinden istifa etti.     Pehlivan, Masum Türker'in Genel Başkan olmasından sonra DSP'de bir değişiklik olacağını düşünmediğini söyledi. Parti içinde bazı milletvekilleriyle birlikte ''muhalif'' olduğunu anımsatan Pehlivan, ''Yeni yönetime bakıyorum; eski yönetimden pek bir farkı yok. Sadece Genel Başkan değişti, ekip aynı ekip. Ecevitsiz bir DSP, benim için üç harften ibarettir, başka da bir özelliği yoktur. DSP, bana Ecevit ile ilgili bir çağrışım yapmıyor'' diye konuştu. 
    
BİRGÜN'DE İSTİFA EDİYOR

DSP İzmir Milletvekili Recai Birgün, partisinden istifa edeceğini açıkladı.Birgün, AA muhabirine partisindeki istifaları değerlendirirken, kendisinin de istifasını yarın ya da gelecek hafta başında TBMM Başkanlığına ileteceğini söyledi.

Ankara Milletvekilleri Emrehan Halıcı ve Mücahit Pehlivan'ın istifasının ardından, Birgün'ün istifa etmesiyle DSP'nin milletvekili sayısı 8'e düşecek.

Daha önce de İstanbul Milletvekili Ahmet Tan ihraç edilmiş, Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli ise partisinden ayrılmıştı. 

Böylece 2007 yılında 13 milletvekiliyle CHP listelerinden TBMM'ye giren DSP, 5 milletvekilini kaybetti.