BIST 10.169
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.399,37
HABER /  DÜNYA

Obamanın işaret ettiği 3 ayet

Kuşatıcı mesajlar verdi Obama. Sadece İslam dünyasına seslenmedi. Kuran'dan alıntı yaparken neden o üç ayeti seçti?

Abone ol

İNTERNETHABER- ABD Başkanı Barack Obama, dini üslubu ağır basan bir konuşma yaptı. 'Esselamün aleyküm' diyerek konuşmasına başlaması önemli bir ayrıntıydı.

Çocukluğunda ezan sesleriyle uyandığını söylemesi bir başka anlamlar içeriyordu. Mısır'da yaptığı konuşmada İslam dünyasına sıcak mesajlar verdi.

Önceki ABD başkanı Bush'ta görülmeyen bir dil kullandı. Üslup farkı siyahla beyaz arasındaki fark kadardı. İslam dünyasına seslenirken diğer dinleri de es geçmedi, İncil'den ve Tevrat'tan ayetlere de yer verdi.

Bir anlamda bütün insanlığa kardeşlik çağrısı yaptı. Sadece ayet okumadı bir hadisten alıntı yaptı. "Kendiniz için istemediğinizi kardeşleriniz için de istemediğiniz sürece gerçek mümin olamazsınız" şeklindeki sözü hatırlattı.

Obama'nın seçtiği üç ayet merak edildi. Seçilişindeki sır ayetin anlamlarında gizliydi. Ahzap Hücurat ve Maide süresinden okuduğu üç ayetin manaları güncel mesajlarla yüklüydü.

Irk ayrımı yapanlara, Filistin sorunu konusunda İsrail yönetimine uyarılar vardı. Tabii bir de inanlara mesaj vardı bu ayetlerin içeriğinde..

İşte o ayetler ve anlamları

[PAGE]

  


Ahzap süresi 70. ayet

"Ey iman edenler Allah'a karşı gelmekten sakının ve doğru söz söyleyin ki Allah sizin işlerinizi düzeltsin ve günahlarınızı bağışlasın. Kim Allah'a ve resulüne itaat ederse muhakakki büyük bir başarıya ulaşmıştır"

Hücurat 13. ayet

"Ey insanlar gerçekten biz sizi bir erkek ve bir dişiden yarattık. Ve birbirinizle tanışmanız için sizi halklar ve kabileler (şeklinde) kıldık. Şüphesiz Allah katında sizin en üstün olanınız (ırk ya da soyca değil) takvaca en ileride olanınızdır. Şüphesiz Allah bilendir, haber alandır."

Maide süresi 32. ayet

"Bundan dolayı İsrailoğullarına (Kitapta) şunu yazdık: "Kim, bir insanı, bir can karşılığı veya yeryüzünde bir bozgunculuk çıkarmak karşılığı olmaksızın öldürürse, o sanki bütün insanları öldürmüştür. Her kim de birini (hayatını kurtararak) yaşatırsa sanki bütün insanları yaşatmıştır. Andolsun ki, onlara resûllerimiz apaçık deliller (mucize ve âyetler) getirdiler. Ama onlardan birçoğu bundan sonra da (hâlâ) yeryüzünde aşırı gitmektedir."