BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,64
ALTIN 2.414,15
HABER /  GÜNCEL

20 subaya Ergenekon gözaltısı

5 ilde 40 adrese düzenlenen operasyonda Deniz Kuvvetleri'nden bazı subayların evlerine baskın yapıldı, 20 gözaltı var

Abone ol

Poyrazköy'de bulunan mühimmatla ilişkili olarak Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı bazı subayların evlerinde arama yapıldığı belirtiliyor. 5 ilde yürütülen operasyonlarda 40 adrese baskın yapıldı; 20 subay gözaltına alındı.

KADIN MEMURLAR DA VAR


Ankara GATA'da görevli kadın memurların da gözaltına alındığı iddia edildi. “Ergenekon” soruşturmasının 13. dalgası kapsamında Ankara'da askeri bir kurumda görevli 3 sivil kadın memur gözaltına alındı. Bir avukat ile iki albayın evinde de arama yapıldı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, “Ergenekon” soruşturmasını yürüten savcıların talimatı üzerine Ankara'da, askeri bir kurumda sivil memur olduğu öğrenilen Z.A, H.M ve İ.Ö'yü gözaltına aldı. Terörle Mücadele ekiplerinin, albay M.N. ve D.S'nin Çankaya'daki evlerinde avukat S.Ö'nün ise hem evinde hem de bürosunda arama yaptıkları belirtildi.

İZMİR'DE BİR GÖZALTI

İzmir Foça'daki Deniz Kuvvetleri'ne bağlı tesislere ses kayıt cihazıyla girmek isterken yakalanan ve askeri mahkemede yargılanan sivil memur kadın, Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, “Ergenekon Soruşturması”nı yürüten Cumhuriyet Savcısı'ndan gelen talimat üzerine D.B. adlı kadını Bayraklı'daki evinde gözaltına aldı.

CİNSEL TACİZ İDDİASI

D.B, Deniz Kuvvetleri'nde sivil memur olarak çalıştığı Foça'daki askeri tesislere servis minibüsüyle girerken yapılan aramada, ses kayıt cihazıyla yakalanmıştı. D.B, kendisine cinsel tacizde bulunduğunu öne sürdüğü askeri personel Z.B. hakkında Foça Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu, kanıt toplamak için de ses kayıt cihazını getirdiğini söylemişti. Cihazda bazı kişilere ait ses kayıtları bulunurken, askeri mahkemeye çıkarılan D.B. tutuklanmış ve 42 gün cezaevinde kaldıktan sonra avukatının itirazı sonucu serbest bırakılmıştı.

D.B. hakkında “emre itaatsizlikte ısrar”, “müteaddit kişiler arası konuşmaları izinsiz olarak kayda alma”, “madde-i mahsusa tayin suretiyle amire hakaret etme” suçlarından dava açılmış, ayrıca yürütülen idari soruşturma kapsamında açığa alınmıştı.