BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,62
ALTIN 2.412,41
HABER /  GÜNCEL

Obama Erdoğana bayıldı

Barak Obama, Erdoğan ile başbaşa görüşmenin ardından medya önüne çıktı. Obama, Erdoğan'dan çok etkilendiğini söyledi.

Abone ol

İNTERNETHABER

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama TBMM'de yaptığı tarihi görüşmenin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'le görüştü. Erdoğan Obama'yı arabasının kapısında karşıladı. Elini tuttu. Obama bu sıcak karşılamaya sıcak bir şekilde cevap verdi. Ve ikili merdivenlere kadar el ele tutuşarak yürüdü...

OBAMA'DAN ERDOĞAN'A BÜYÜK JEST
Diplomatik teamüllere göre Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Obama'yı ya kaldığı otelde ya da ülkesinin büyükelçiliğinde ziyaret etmesi gerekiyordu. Ancak Obama bu geleneği bozarak Erdoğan'ın "ayağına gitti" ve ikili arasındaki görüşme Başbakanlık binasında gerçekleşti.

Ardından Erdoğan ve Obama 50 dakikalık bir görüşme gerçekleştirdi. Toplantıya ABD büyükelçisi Wilson ile Türk Dışişleri bakanı Ali Babacan'ın da katıldığı öğrenildi.

ERDOĞAN TEŞEKKÜR ETTİ

Toplantının bitişinde iki lider ortak bir basın toplantısı düzenlediler. Sözü önce Erdoğan aldı ve şunları söyledi:

"Aramızda stratejik ortaklığımızın içeriğini değerlendirdik. Bölgesel konuları değerlendirdik. Afganistan'ı ve Irak'ı konuştuk. Bunun dışında enerji konularını da görüştük. NATO'daki son gelişmeleri de değelendirme imkanı bulduk. Ben kendilerinin ülkemize gösterdikleri ilgi sebebiyle teşekkür ediyorum"

ERDOĞAN'A BİR KEZ DAHA HAYRAN OLDUM

Erdoğan'ın bu sözlerinin üzerine Obama "Tüm Türk halkına misafirperverlikleri dolayısıyla teşekkür ederek konuşmasına başladı ve şöyle konuştu.

Sayın Başbakanı G-20 zirvesinde tanımıştım. Liderliğine hayran olmuştum. Yaptığımız görüşmeyi çok güzel özetledi. Bugün kendisine yeniden hayran oldum. Türkiye ile olan ortaklığımız sadece stratejik ortalık veya terör konularında ortaklık olmayacak. Her konuda her iki ülkenin bölgenin ve tüm dünyanın refahını geliştirecek ilişkiler kuracağımızı düşünüyorum. Türkiye ile olan ortaklığımızı heyecanla bekliyorum. Erdoğan'ın iyi bir ortak olacağından eminim.