BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.471,21
HABER /  GÜNCEL

Obamayı güldüren söz

Amerika Başkanı Obama'yı karşılayanlar arasında Gökçek de vardı. Obama Gökçek'i görünce o soruyu sormadan edemedi. Gökçek de sırrını verdi.

Abone ol

ABD Başkanı Barack Obama iki günlük resmi ziyaret çerçevesinde dün akşam Ankara’ya geldi. Obama, kendisini karşılayanlar arasındaki Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e “Genç görünmesinin sırrını” sordu.

GÖKÇEK SIRRINI OBAMAYA VERDİ

Ankara Büyükşehir Beledile Başkanı Melih Gökçek, Obama’yla yaşadığı diyaloğu şu sözlerle anlattı: “Protokol müdürü beni Obama’ya, ’Melih Gökçek, dördüncü dönem belediye başkanı seçildi. En son bir hafta önce seçimi kazandı’ diye taktim etti.

Obama da bunun üzerine "4 kez seçilebilmek için çok başarılı olması lazım. Ayrıca kendisi çok genç görünüyor’ karşılığını verdi. 

Ben de ’61 yaşında bir gencim’ dedim.

Obama da ’Gerçekten mi inanamıyorum. Bunun sırrını bize söylemelisiniz’ deyince ben ’Hanım çok iyi bakıyor ondan Sayın Başkan’ karşılığını verdim. O da tebessüm edip, omzuma dokundu

ODASINA KRAKER İSTEDİ

[PAGE]

Obama ve beraberindekileri taşıyan “Air Force One” uçağı saat 21:15’te Esenboğa Havalimanı’na indi. Karşılama heyetinin uçağın kapısında yerini almasına karşın Obama, uçaktan 15 dakika sonra indi. Uçağın merdivenlerinden tek başına koşar adım inen Obama, alanda bulunanlara da el salladı. Obama ilk olarak Dışişleri Bakanlığı Protokol Genel Müdürü Tanju Sümer’in elini sıktı. Sümer, karşılamadaki devlet erkanını Obama’ya tek tek tanıttı. Obama’yı Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ve eşi Annalise, Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy, ABD’nin Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara Garnizon Komutanı Korgeneral Mehmet Emin Alpman, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek karşıladı.

GÜVENLİK İÇİN İKİ LİMUZİN

Obama, gelişinin hemen ardından apronda kendisi için bekleyen limuzine binerek, ikamet edeceği otele doğru yola çıktı. Güvenlik nedeniyle yine aprona getirilen ve içinde bir kişinin yer aldığı diğer bir limuzin de konvoya dahil oldu.

KORUMALAR ARASINDA GÜL'ÜNKİLER DE VAR

Esenboğa yolu saat 18.00 itibariyle ulaşıma kapatıldı. Obama’nın gelişini takip edecek olan basın mensupları ve ekipmanları tek tek arandı. ABD Başkanı’nın uçağının yanaştığı Büyük VIP binasının çevresi ve üstünde de üst düzey güvenlik önlemleri alındı. Obama’yı koruyan ekibin arasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün korumalarının yer aldığı da görüldü.

ODASINA KRAKER İSTEDİ

ABD konvoyu güvenlik amacıyla iki ayrı güzergahtan Başkan Obama’nın ikametine ayrılan Sheraton Oteli’ne doğru yola çıktı. Obama, Sheraton Oteli’ne yine güvenlik amacıyla garajdan giriş yaptı. ABD Başkanı’nın odasına meyve ve peynir tabağı ile kraker istediği öğrenildi.