BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Almanyada dehşet anları

17 yaşındaki genç okula silahla daldı. Öğrencileri taradı, 17 kişiyi öldürdü. Gencin ailesinin evinden 18 adet ruhsatlı silah çıktı.

Abone ol

Almanya'nın Stuttgart kenti yakınlarındaki bir liseye silahlı saldırı düzenleyen saldırgan, 17 kişiyi öldürdü. Ölen 9 öğrenciden birinin Türk olduğu sanılıyordu ancak bu kişinin Türk olmadığı ortaya çıktı.

Olaydan sonra aracıyla kaçan ve 40 km. ileride markette kıstırılan saldırgan polisle girdiği çatışmada vurularak öldürüldü. Saldırganın 17 yaşında Tim Kretschmer olduğu açıklandı.

Saldırganın ile çatışmaya giren iki polisin durumunun ağır olduğu açıklandı.

OKULDA 12 KİŞİ DIŞARIDA 3 KİŞİYİ DAHA ÖLDÜRDÜ

Ölenlerin 9'unun öğrenci. Diğer ölenlerden 3'ü öğretmen, diğerinin de okulun yanındaki hastanede görevli bir kişi. Saldırganın bu kişiyi olaydan sonra aracıyla kaçarken karşılaştığı ve vurduğu belirtiliyor. Ayrıca silahlı çatışmaya girdiği alışveriş merkezinde iki kişiyi daha öldürdü.

ÖLENLER İÇİNDE TÜRK YOK

Korkunç olay Baden-Württemberg eyaletinde Winnenden kenti yakınında meydana geldi. K

N-TV'DEN AL HABERİ...

Almanya'daki baskın haberini CNN Türk canlı yayından veriyordu. Telefona bir görgü tanığı bağlandı. İşte ne olduya tam o anda oldu.

asabada çok sayıda Türk yaşıyor.  Ölenler arasında bir Türk'ün bulunduğu söylendi. Ancak daha sonra bu kişinin Türk uyruklu olmadığı ortaya çıktı.

SALDIRGAN OKULUN ESKİ ÖĞRENCİSİ

Saldırganın adının Tim Kretschmer olduğu açıklandı. Siyahlar giymiş ve maske takan bir kişi, binaya girerek etrafa rastgele ateş açmaya başladığı belirtildi. Saldırganın 17 yaşlarında ve 1.80 boyunda olduğ

 
Tim Kretschmer'in silaha meraklı ve şiddet eğilimli olduğu belirtiliyor.
Ailesinin evine basan polis, ruhsatlı
18 silah buldu.

unu ve okulun eski öğrencisi olduğu açıklandı.

EVİNDE 18 SİLAH ÇIKTI

Bu arada Bild gazetesindeki haberde, 17 yaşındaki şüphelinin ailesinin evinin arandığı ve evde 18 ruhsatlı silah bulunduğu belirtildi. Silaha meraklı ve şiddet eğilimli olduğu belirtiliyor.

TÜRK ÖĞRENCİ GİZEM: PANİK YAŞADIK

Saldırının yapıldığı lisenin yanındaki okulda bulunan Türk öğrenci Gizem, NTV’ye yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Olay yanımızdaki okulda gerçekleşti. Benim sınıfımdaki herkes iyi. Olay aniden olduğu için panik yaşandı. Bizi önce başka bir okula götürdüler. Burada iki saat bekledikten sonra hastaneye

 
 Zanlı okuldan sonra yolda 3 kişiyi daha vurdu...

getirildik. Aileler olayı duyup, öğrencileri aradı. Ailem de beni aradı. Bazı aileler sevinçten bazıları ise üzüntüden ağladı. Aynı okulda 6 sene önce de bir rehin alma olayı olmuştu. Bu eylemi başka ülkeden gelen biri yapmıştı."

SALDIRGANI GÖRDÜM

Akın Coşkun adlı öğrenci saldırganı gördüğünü söyledi. CNN Türk'e telefonla bağlanan tanık dehşet anlarını anlatı.

"Okulda normal ders yapıyorduk. Sonra bir ses duyduk. Arkadaşım bir şeyler oluyor dedi. Öğretmen dışarı baktı. kapıyı kilitledi. Koşa koşa giderek camı açtı. Biz de camdan kaçtık. Adamı gördük silahı pantolonun içine sakladı başka çocuklara gitti galiba. Koştu kaçtı. Saldırganın elinde bir silah vardı. Cebine soktu."