BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

İzmirde AKP ile CHP kapışması

İzmir'de seçim yarışı çetin geçiyor. CHP'li Kocaoğlu, daha zengin bir kent vaadetti, AK Partili rakibi "milleti kandırıyor" dedi.

Abone ol

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Aziz Kocaoğlu, planlı çalışmalar sayesinde İzmir'in birkaç yıl içinde daha zengin ve iş imkanları bol bir kent haline geleceğini söyledi.

Kentte çözümsüz kabul edilen ne kadar sorun varsa, hepsini çözüme kavuşturduklarını savunan Kocaoğlu, ''(İnciraltı planlanamaz) diyorlardı, planladık. (Balçova arsa mağdurlarının işi çözülemez) diyorlardı, çözüyoruz. (Basmane çukuru kapanmaz, o yüzden İzmir'e yatırım yapılmaz) diyorlardı, o çukuru da hallettik'' dedi.

Kocaoğlu, sanayi sitesinde ulaşım konusunda yaşanan sıkıntıların Aliağa-Menderes hattının devreye girmesiyle ortadan kalkacağını, bölgeye kentin dört bir yanından müşteri geleceğini ifade etti.

Aziz Kocaoğlu, planlı çalışmalar sayesinde İzmir'in birkaç yıl içinde daha zengin ve iş imkanları bol bir kent haline geleceğini kaydetti.

AK PARTİLİ ADAY: "MİLLETİ YANILTIYOR"

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Taha Aksoy ise yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, ''1992'de kurulan ve 2020'ye kadar kullanılması hedeflenen Harmandalı Katı Atık Depolama Sahası'nın, çöp dağlarının kayması, metan gazı riskinin çoğalması ve yerleşim alanlarına olumsuz etkileri nedeniyle 2011'de kapanacağını söylediğini'' anımsattı.

Kocaoğlu'nun 2003'te ihale edilmiş yatırımı hayata geçiremediğini ifade eden Aksoy, şöyle devam etti:

''İzmirlileri 6 yıldır (Çöpten elektrik üreteceğiz) sözleriyle oyalayan Büyükşehir Belediyesi, Harmandalı'nda ihaleye rağmen tesisi kuramadı. Harmandalı Katı Atık Depolama Alanı ve Tesisi ile Çiğli Atıksu Arıtma Tesisinden çıkan çamurdan biyogaz elde edilmesi yoluyla elektrik enerji tesisi kurulması ve işletilmesi inşaatı için açılan ihale, 6 yıl beklendikten sonra 22 Ocakta iptal edildi. Benzer yönetim zaaflarını metro dahil her projede görüyoruz.''

Büyükşehir Belediye Meclisi toplantı tutanaklarına göre Kocaoğlu'nun 12 Nisan 2007'deki oturumda ''Bizim beceremediğimiz, başaramadığımız iki konu var. Biri çöp, biri çamur'' dediğini belirten Aksoy, ''Kocaoğlu, gerçekleştiremediği projeyi seçim öncesi yeni bir iş, yeni bir proje gibi göstermeye çalışarak İzmirliyi yanıltıyor'' dedi.