BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

CHPde seçim güvenliği itirazı!

Seçim kurullarına itiraz için gereken belgelerin toplanmasında ayrımcılık yapıldığı ileri sürüldü.

Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- CHP, seçim güvenliği endişesinde. Seçimlerde yaşanacak aksaklıklar, seçmen listelerindeki yanlışlıklar ve hileler ile ilgili yapılacak başvuralar için gerekli belgelerin muhalefet adaylarına verilmediği ancak AKP adaylarının belge toplamada sorun yaşamadığı ileri sürüldü. CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, “ayrımcılık” iddiasıyla Başbakan Erdoğan’a soru önergesi verdi.

Kart, soru önergesinde şunları söyledi:

“Yerel seçimlerle ilgili seçim takviminin hız kazandığı bir dönemde, AKP örgütlerinin devlet imkanlarını ve yetkilerini kullanarak çalışma yaptıkları görülmektedir. AKP’den aday olan Başkan adayları, Belediyelerin tüzel kimliğini kullanarak ilgili mülki birimlerle yazışma yapmakta ve belge toplamaktadır. Toplanan bu belgeler başkan adayı tarafından İlçe Seçim Kurullarına sunulmaktadır. Buna karşılık AKP’ne mensup olmayan Belediye Başkan adaylarının, İlçe Seçim Kuruluna sunmak üzere ilgili mülki birimlerden belge toplamaya yönelik olan talepleri ise çoğu zaman ilgili birimler tarafından reddedilmektedir. Belge temin edilmeden İlçe Seçim Kurullarına yapılan itirazlardan ise yine çoğu zaman sonuç alınamamaktadır. Kamu yetkisinin kötüye kullanılması, Devlet’in AKP’nin emrine sokulması sebebiyle seçim güvenliğinin bu anlamda da ihlâli durumu söz konusudur. Toplumdaki ayrışmayı artıran ve seçim güvenliğini tehlikeye sokan bu politikalardan kaçınmak gerektiği açıktır.”

Kart, bu uygulamanın sona erdirilmesi ve kayırmacılık ve çifte standardın ortadan kaldırılması için Başbakan Erdoğan’ın bir genelge yayınlamasını istedi ve böyle bir genelge yayınlayıp yayınlamayacağını Erdoğan’a sordu.