BIST 10.269
DOLAR 32,29
EURO 34,84
ALTIN 2.435,42
HABER /  POLİTİKA

Gökçeke SPden dost kazığı

SP, Gökçek'in karşısına Konya'dan güçlü bir ismi aday gösterdi. O isim bir dönemin en güçlü isimlerindendi! İşte SP'nin adayı;

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, partisinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayının eski milletvekili Veysel Candan olduğunu açıkladı.

Kurtulmuş, Anadolu Gösteri Merkezi'nde düzenlenen aday tanıtım töreninde, ''İstanbul'da seçimin sanki sadece AK Parti adayı Kadir Topbaş ve CHP adayı Kemal Kılıçdaroğlu arasında geçecekmiş gibi gösterilmeye çalışıldığını'' ifade etti.

Saadet Partisi'nin İstanbul adayını açıklamasının ardından ''buradaki hesapların bozulduğunu'' söyleyen Kurtulmuş, şunları kaydetti:

''Ankara'da da Gökçek ile Karayalçın varmış gibi hareket ediliyor. Şimdi bu hesabı da bozuyoruz. Seçim, Gökçek ile Karayalçın'dan ibaret olmayacak. Herkesin söylediği türküyü söylemeyen, neyi doğru biliyorsa onu söyleyen Veysel Candan kardeşimizi aday gösteriyoruz. Herkes şimdi otursun, hesabını yeniden yapsın.''

VEYSEL CANDAN KİMDİR?

1947 Konya doğumlu olan Veysel Candan, İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi mezunu. Konya'da Meram Belediye Başkanlığı görevini yürüten Candan, Milli Görüş çizgisinin en tanınan siyasetçilerinden. İki dönem milletvekilliği yapan Candan, Fazilet Partisi'nde de genel başkan yardımcılığı görevini yürütmüştü. Candan, Saadet Partisi'nde Melih Gökçek'i tanıyan en iyi isimlerin başında geliyor.